4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emekli astsubaylar yürüyecek

EMEKLİ ASTSUBAYLAR ANKARA'YA YÜRÜYECEK

Mersin'deki emekli astsubaylar; emekli maaşlarının düzeltilmesi, OYAK'tan kendilerine katılımları nispetinde hisse senedi verilmesi ve 17 Ekim tarihinin 'Emekli Astsubaylar Günü' ilan edilmesi gibi taleplerle Ankara'ya yürüyecek.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl İkinci Başkanı Halil Kur, yıllarca önyargılar nedeniyle haksızlığa uğradıklarını öne sürerek, Anayasa'nın amir hükümlerine rağmen, eşitlik ilkesinin ihlal edilmesi nedeniyle haklarını alabilme adına demokrasinin bir gereği olarak Ankara'da bir dizi eylem gerçekleştireceklerini açıkladı. TEMAD tarafından alınan karar doğrultusunda 85 şubenin de katılımıyla önce Anıtkabir'i ziyaret edip Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna çıkacaklarını

anlatan Kur, daha sonra da Ankara Toros Sokak'ta başlayıp Abdi İpekçi Parkı'nda sona erecek bir yürüyüş gerçekleştireceklerini, ardından da yapacakları basın açıklamasıyla sorun ve sıkıntılarını dile getireceklerini söyledi.

Kur, "Bu büyük buluşmaya, TEMAD üyesi olsun ya da olmasın, 'Ben astsubayım' diyen ve bu ruhu taşıyan tüm kader arkadaşlarımızı bekliyoruz. Bu büyük vatanseverlerin sefalet içinde değil, insanca yaşamaları için bu davete icabet etmelerini bekliyoruz. Haksızlıkların giderilmesi yönünde tek yumruk, tek vücut ve tek ses olarak hiçbir mazeret üretmeden adalet, eşitlik, insan onuruna saygıyı ön plana alan eş, dost ve yakınlarıyla birlikte davalarına sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

İntibakların yapılması, emekli astsubayların maaşlarının yüzde 48 oranında azaltılmasına imkan sağlayan değişikliğin iptal edilerek mağduriyetin ortadan kaldırılması taleplerini gündeme getiren Halil Kur, bunun yanında emekli devlet memurlarına seyyanen verilen 100 TL'nin emekli astsubaylara da verilmesi, meslek yüksekokulu mezunlarının 9/2'den, fakülte mezunlarının da 8/1'den göreve başlatılması ve buna göre emekliler dahil intibak düzenlemesinin yapılmasını istedi.

Kur, "Geçmişten bugüne kadar haklı mücadeleleri sonucu ceza almış, mağdur duruma düşmüş tüm emekli astsubayların hak kayıplarının giderilerek durumlarının düzeltilmesini, meslek hastalığı nedeniyle emekli olmak zorunda bırakılan emekli astsubayların maaşlarının artırılmasını, OYAK üyesi emekli astsubaylara katılımları nispetinde hisse senedi verilmesini, çeşitli nedenlerden dolayı OYAK üyelik ilişkisi kesilenlerin durumlarının tekrar değerlendirilmesini istiyoruz. Bunun yanında, 17 Ekim tarihinin de

'Emekli Astsubaylar Günü' ilan edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 16:27:05
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 17:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?