4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emekliler hünerlerini sergilediler

EVDE OTURMAK YERİNE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Mersin'de farklı mesleklerden emekli olanlar, evde oturmak yerine kendilerine has yetenek ve becerileri resim sanatıyla ortaya çıkartabilme adına biraraya geldi.

 2 yıl aynı ortamı paylaşan emeklilere, ev hanımları, doktor, bankacı ve hatta öğrenciler de eşlik ederken, ortaya farklı bir atölye çalışması çıktı. Bu eserler ise düzenlenen karma sergiyle meraklılarının beğenisine sunuldu.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen karma resim sergisinin açılış kokteyli yoğun ilgi gördü. Tuval üzerine sulu ve yağlı boya çalışmalarından oluşan toplam 60 eserin yer aldığı serginin 14 Ocak'a kadar açık olacağı bildirildi. Artölye Sanat Evi tarafından organize edilen sergide toplam 25 ressam adayının eserleri yer aldı. Sergiyle ilgili olarak atölye öğretmeni Hülya Halaç, yaklaşık 6 yıl önce Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görev yaparken emekliye ayrıldığını ama hiçbir zaman resim sanatından kopmadığını söyledi. Emekli olduktan sonra da bir sanat atölyesi açarak çalışmalarını burada sürdürme kararı aldığını anlatan Halaç, söz konusu kararını arkadaşları ve yakın çevresiyle paylaştığında oldukça olumlu tepkiler aldığını ve onların da atölyede yer almak istemesinin kendisini daha da cesaretlendirdiğini kaydetti. Halaç, "İşte tüm bu girişimler, aynı zamanda Artölye'nin temelini oluşturdu. 4 yıldan bu yana faaliyet gösteren atölyenin üyelerinin önemli bir bölümünü emekliler oluşturuyor. Ama aramızda ev hanımları, bankacı, doktor, öğretmen ve hatta öğrenciler de var" dedi.

Farklı meslek ve yaş gruplarından insanların aynı çatı altında bir araya gelerek resim sanatının inceliklerini keşfedip kendine has yetenek ve becerileri ortaya koymaya çalıştığını belirten Halaç, "Artölye bünyesinde oldukça keyifli bir ortam hazırladık. Buraya gelenler uğraşılarıyla hem keyif aldı, hem de bir şeyler üretebilmenin çabası içinde oldu" diye konuştu. Kendisine özgü çalışmalarla bir sergi açabilmenin hayalini kurduğunu dile getiren Hülya Halaç, bugün bunu gerçekleştirebilmenin de haklı gururunu yaşadığını söyledi.

Öte yandan 14 Ocak'a kadar Kongre ve Sergi Sarayı'nda ziyarete açık kalacak olan sergide şu isimlerin çalışmaları yer alıyor: Hülya Halaç, Ayşegül Arıkan, Melda Bilgin, Ayfer Kocabay, Betül Dağ, Beyhan Bektaş, Behiye Demircioğlu, Dilek Ersoy, Ece Yılmaz, Fatoş Öner, Fatoş Karasu, Gülşen Yurteri, Gönül Balcı, Mehlika Yenilmez, Bedriye Yenilmez, Melike Yenilmez, Mine Özsoy, Müzeyyen Kara, Mürşide Çalışkan, Nurşen Tanyer, Perihan Şenerli, Selda Okuyaz, Duru Okuyaz, Merih Okuyaz, Sevinç Coşkun ve Zekiye Uygur.

EVDE OTURMAK YERİNE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
EVDE OTURMAK YERİNE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
EVDE OTURMAK YERİNE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:28:03
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?