4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emeklilere modern huzurevi

EMEKLİLERE MODERN HUZUREVİ

Mersin'de emekli, dul ve yetimlerin kendi aralarında topladıkları paralarla inşa edilen, çeşitli kurum ve kuruluşlarca da desteklenen 'huzurevi', 12 yıllık bir çabanın ardından hizmete sunuldu. Türkiye'de örnek gösterilen huzurevinin açılışındaysa büyük coşku yaşandı.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şubesi tarafından merkez ilçe Toroslar'a bağlı Halkkent Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan ve TÜED Mersin Şube Başkanı Semiha Tokadlı'nın huzurevinin açılış törenineyse yoğun ilgi gösterildi. Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün de katılımcılar arasında yer aldı. Eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte törene katılan Vali Hasan Güzeloğlu, burada yapmış olduğu konuşmasındaysa; çalışma hayatının belirli bir süre sonra emekliliği öngördüğünü hatırlatarak, her çalışan ve aktif olarak görev yapanların aynı zamanda da potansiyel bir emekli adayı olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'ye ve Türk insanına hizmet etmenin onuru ve gururuyla 'emekli' sıfatı kazanmanın; herkesin özlediği, arzuladığı ve sağlıkla ulaşmayı istediği bir nokta olduğunu anlatan Güzeloğlu, "Bugün burada ortaya konulan eser, Türkiye ölçeğinde örnek alınacak, takdir edilecek ve şüphesiz ki Mersin'de hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyulacak bir eserdir. Sevinçlerin çoğaltılması adına bu gibi sosyal altyapı ve yatırımları çoğaltarak, ülkenin her köşesine yaymak zorundayız. Türkiye, gelişen refah ve yükselen yaşam düzeyiyle; insanların yaşam süresinin uzadığı, sosyal devlet anlayışı ve buna bağlı yardımların arttığı, nüfusunun 'yaşlı' diye tabir edilen kesimini özel bir bakım, ilgi ve özel yatırımlarla buluşturulması gereken bir ülkedir" dedi.

Emeklilerin geride kalan hayatlarını sağlıklı, huzur ve güven içerisinde sürdürülebilmesi noktasında böylesine modern yapıların hizmete sunulmasının Türkiye'nin öncelikleri arasında olduğu kaydeden Güzeloğlu, bu alanda yapılan çalışmaların aynı zamanda da Anayasa'nın 'sosyal devlet' ilkesinin temel hedeflerinden biri olduğunu dile getirdi. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ise, bugün kendileri için bir bakıma 'bayram' olduğunun altını çizerek, 9 Ekim 2003 tarihinde temeli atılan huzurevinin hizmete girmesinin emekli, dul ve yetimler için çok önemli bir gelişme olduğunu anlattı.

Ergün, "Bir anne ve baba, 10 evladını büyütüp hayata katabildiği gibi ona bir istikbal çizebiliyor. Ama 10 evlat bir araya gelip, anne ve babasına bakamıyor. Bu nedenle de böylesine hayırlı bir projeyi hayata geçirmek zorundaydık. Bunu başardığımız için de çok mutluyuz" diye konuştu. Söz konusu açılışı gerçekleştirmenin kendisi açısından büyük bir onur olduğuna dikkat çeken TÜED Mersin Şube Başkanı Semiha Tokadlı da, 1998 yılından bu yana geçen 12 yıllık zaman diliminde huzurevini, emeklilerin bağışladığı her bir kuruşla bugünlere getirdiklerini anlattı.

Tokadlı, 'yarım kalan bir proje'nin hayata geçirilmesi adına kendilerine katkı sunarak destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Saçımı süpürge ettim bu uğurda. Ben hayatımı emeklilere adadım. Her sabah yataktan kalkarken Allah'a dua ediyorum; 'Rabbim, bana sağlık ver de bana ihtiyaç duyanlara yardım edeyim' diye." Konuşmaların ardından 'Semiha Tokadlı Huzurevi'nin açılışı gerçekleştirildi. Vali Hasan Güzeloğlu, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte huzurevini gezerken, binanın yapımına katkı sunanlara da TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün tarafından 'Teşekkür Plaketi' takdim edildi.

EMEKLİLERE MODERN HUZUREVİ
EMEKLİLERE MODERN HUZUREVİ
EMEKLİLERE MODERN HUZUREVİ
EMEKLİLERE MODERN HUZUREVİ
EMEKLİLERE MODERN HUZUREVİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 17:14:02
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 17:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?