4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emeklilerin TÜFE alacakları

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Mersin Şube Başkanı Semiha Tokatlı, TÜFE farklarının ödenmesiyle ilgili Yargıtay'ın onadığı kararın sadece açılan tek bir dava için geçerli olduğunu, tüm emeklilerin alacaklarının ödenmesi gibi bir durumun bugün için söz konusu olmadığını söyledi.

Tokatlı, davayı Ankara'da yakından takip ettiklerini; ancak TÜFE farkının ödenmesiyle ilgili bir emeklinin açtığı dava ve Yargıtay'ın onadığı mahkeme kararının sadece davayı açan kişi işin geçerli olduğunu belirtti. Medyada yer alan, alınan kararın tüm emekliler için geçerli olduğu şeklindeki haberlerin gerçeği tam olarak yansıtmadığını ifade eden Tokatlı, "TÜFE farklarının ödenmesiyle ilgili açılan davayı sadece 1 kişi kazandı. Toplu bir ödeme söz konusu değil. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduk. Toplu bir ödeme yapılıp yapılmayacağının bu görüşmeyle belli olacağını umuyoruz" dedi.

Emeklilerin tek başlarına hareket ederek ayrı ayrı dava açmalarının SSK'yı zora sokmak anlamına geleceğini belirten Tokatlı, "Tek tek açılacak davalar kazanıldığı takdirde masrafları SSK ödeyecek. Mersin'de 70 binin üzerinde emekli yaşıyor. Türkiye'de 4 milyon emekli var. Bu insanların açtığı davaların masraflarının ödenmesi SSK'yı zor duruma sokar. Biz toplu bir ödeme yapılmasını istiyoruz. Böylece ne SSK zorda kalır ne de mahkemeler davalarla dolup taşar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 16:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?