4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

EMİTT'ten Mersin’e ödül

EMİTT’TEN ADANA VE MERSİN’E ÖDÜL

İstanbul’da 11-14 Şubat tarihlerinde gerçekleşen EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı”nda ortak stant açan Adana ve Mersin’e ayrı ayrı “En İyi Ekip ve İşbirliği Ödülü” verildi.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde 4 gün devam eden “EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı”nda bölgenin güçlü bir şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla Adana Valisi İlhan Atış ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un destekleri ile her iki kent ortak bir stant açtı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da ziyaret ettiği özel dekore edilen 350 metrekarelik stant Fuar Organizasyon Komitesi tarafından “En İyi Ekip ve İşbirliği Ödülü”ne layık görüldü. Plaketler Adana ve Mersin’e ayrı ayrı verildi.

 TURİZMDE BÖLGESEL TANITIM

Fuar açılışına katılan Adana Valisi İlhan Atış ile Mersin Valisi Hüseyin Aksoy illerin tek tek tanıtımının önemli olduğunu ancak bölgede yer alan Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ın da bu işbirliğine katılımının sağlanmasına gayret göstereceklerini ifade ettiler. Vali Atış ve Aksoy, önümüzdeki yıllarda yapılacak fuar ve değişik organizasyonlarda Çukurova birlikteliğinin sağlanarak güç birliği yapılması için girişimde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

 ORTAK STANT

Çukurova Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Adana Valisi İlhan Atış ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’un destekleriyle bölge için çok önem taşıyan organizasyona iyi bir şekilde hazırlanıldığını her iki kentin tek çatı altında yer alarak muhteşem bir stant yaptıklarını, bunun da karşılığını aldıklarını söyledi. Zaimoğlu, turizmciler olarak bölgemizin birlikte tanıtılması gerekliliğini her platformda anlattıklarını, bunu Adana ve Mersin Valilerimizin önderliğinde başardıklarını belirterek, “Bundan sonraki tanıtımlarda bölgemizdeki diğer kentlerimizin de katılımı ile gücümüzü daha da birleştireceğiz. İşbirliğimizde büyük destekleri olan Adana valimiz İlhan Atış ile Mersin Valimiz Hüseyin Aksoy’a, belediye başkanlarımıza, turizmcilerimize, bürokratlarımıza ve oda başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 OTELCİLER BİRLEŞTİK

Tayyar Zaimoğlu, Çukurova Bölgesi'ndeki illerin birçok özelliğinin hem birbirlerine çok yakın hem de birinin diğerinin eksiğini tamamlayacak güce sahip olduğunu ifade ederek, “Bölge olarak tanıttığımızda, güçlerimizi birleştirdiğimizde çok daha verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Çukurova Otelciler Birliği olarak bu illerimizdeki turistik tesisleri bünyesinde bulunduran bir kurumuz. Tanıtımları birlikte yapıyoruz. Diğer sektörlerde de aynı işbirliğini sağlar isek çok daha iyi sonuçlar alabiliriz” şeklinde konuştu.

Her yıl çok sayıda ülkenin yanı sıra bir çok belediye ve kuruluşun katıldığı İstanbul’daki EMİTT Fuarında Adana 2009 yılında da “En İyi Stant Ödülünü” almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 13:19:02
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 14:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?