4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emniyet ve jandarmaya takdir plaketi

Mersin'de huzur ve güvenliği sağlamak için çalıştıklarını belirten Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, emniyet ve asayişi ilgilendiren olayların en aza indirilmesini temenni ettiklerini söyledi. Mersin Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı personele takdir belgesi verilmesi töreninde konuşan Vali Aksoy, vatandaşlardan da gördükleri suç unsuru oluşturan olayları güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi. 

Mersin Valiliği, Mersin merkez ve Tarsus İlçesi'nde görevli başarılı polis ve jandarma personeline Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle taktir belgesi verildi. 93 İl Emniyet Müdürlüğü ve 8 İl Jandarma Komutanlığı personelinin ödüllendirildiği törene, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, İl Jandarma Alay Komutanı Cahit Hüsrev Şen ve taktir belgesi ile ödüllendirilen emniyet ve jandarma personelinin bir kısmı katıldı.

 Tören öncesi konuşan Vali Aksoy, kentte asayişin en iyi noktaya taşınması için emniyet ve jandarma birimlerinin üstün gayret gösterdiğini belirtti. Emniyet ve asayişin sağlanması için il genelinde arama noktaları oluşturduklarını ifade eden Vali Aksoy, buralarda görev alan ve başarılı çalışmalar gerçekleştirerek pek çok suç unsuru ve suçluyu yakalayan Mersin merkez ve Tarsus İlçesi'nde görevli İl Jandarma Komutanlığı personeli ile Mersin'de meydana gelen iki ayrı bombalama olayında suçlunun yakalanması için yoğun çaba sarf eden İl Emniyet Müdürlüğü personelinin ödüllendirileceğini söyledi. Özellikle Mersin'de 2 ayrı bombalama olayını gerçekleştiren terör örgütü üyesinin aynı olayı Tarsus'ta gerçekleştirmeye kalktığı sırada yakalanmasının kayda değer bir başarı olduğunu dile getiren Vali Aksoy, suçlunun bomba düzeneğini koyma girişimi sırasında yakalanmasının dünyada ender rastlanan olaylardan biri olduğunu kaydetti. Bunun yanısıra geçtiğimiz günlerde bir mağazada silahlı soygun girişiminde bulunan iki kişiyi yakalayan iki Çevik Kuvvet polisinin de törende ödüllendirileceğini ifade eden Vali Aksoy, "Temennimiz asayiş ve emniyeti ilgilendiren olayların en aza indirilmesidir. Amacımız Mersin'de huzur ve güvenliği en iyi şekilde sağlamaktır" dedi. 


Törende konuşan İl Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer'de, İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü personelinin takdir belgesi ile ödüllendirilmesinin kendisini onurlandırdığını söyledi. Ekizer, "Bize olan güveninizi daha da artıracak şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Personele takdir belgelerinin verilmesinin ardından Valilik Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 08:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?