4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emniyette terfi heyecanı

MERSİN EMNİYETİNDE ‘TERFİ’ HEYECANI

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nde ‘terfi’ heyecanı yaşandı. Görevlerindeki başarıları nedeniyle toplam 44 personel terfi ettirilirken, polis memurlarına yeni rütbeleriyse düzenlenen törenle verildi. Söz konusu törende terfi eden emniyet mensuplarına rütbelerini eş ve çocukları, protokol üyeleriyle birlikte taktı.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak, kent merkezi ve ilçelere bağlı birimlerin yanı sıra Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve ortaya koymuş oldukları başarılı çalışmalarla bir üst rütbeye terfi eden personel için de Mersin Polisevi’nde bir tören gerçekleştirildi. Törene; Vali Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karabasun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Ayvazoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

“MİLLETİN POLİSE OLAN ŞÜKRAN VE GÜVENİ HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ”

Burada konuşan Vali Hasan Güzeloğlu, kentte huzur ve güvenin sağlanmasında İl Emniyet Müdürlüğü mensuplarının önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, görevlerindeki başarıları nedeniyle terfi etmeye hak kazanan polis memurlarını da kutladı. Güvenlik güçlerinin çok özel bir görevin insanları olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Bu mesleği icra edenlerin öncelikleri; kendileri ve aileleri olmadığı gibi milletin güvenliğinin yanında başta can ve mal emniyetinin temini için her türlü fedakarlığı gösteriyorlar. Bu uğurda canını verebilecek cesareti gösterebilen bir teşkilata sahibiz” dedi.

Polislerin kendilerine ve ailelerine çok az zaman ayırdıklarını, ancak tüm bunların hak edilmiş övgülerin, takdir edilmiş düşüncelerin konusu olarak milletin gönlünde daima özel bir yer tutacağını savunan Güzeloğlu, hizmeti bu anlamda sunan güvenlik güçlerine milletin şükranı, saygısı ve sevgisinin de hiç bitmediği gibi her geçen gün arttığını vurguladı. Güzeloğlu, “Bu onurlu mesleğin mensuplarıyla bir arada olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Görevlerinizi yerine getirip, bunu ifa ederken yüksek sorumluluğa eşleriniz, aileleriniz ve şüphesiz çocuklarınız da dahil olmaktadır. Bu akşam onların da burada olması ayrı bir önem taşıyor. Terfi eden tüm polis memurlarını özellikle başarının arkasındaki gizli kahramanlar olan eşlerini kutluyorum” diye konuştu.

 

“POLİS OLARAK SİLAHIMIZ; HOŞGÖRÜ VE İNSAN SEVGİSİ OLMALI”

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de, bir yıldan bu yana kentte görev yaptığını hatırlatarak, söz konusu zaman diliminde Emniyet Teşkilatı çatısı altındaki personelin ortaya koymuş olduğu fedakarlığın kent insanı tarafından takdir edilmesinin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Mesleği icra edenlerin evrensel hukuk ve evrensel insan hakları temelinde hareket ederken, önceliğinin de insan olduğunu ve bu noktada da hizmetin temeline insanı aldıklarını anlatan Öksüz, görevlerini yerine getirirken de tabanca, kalkan, cop ve gaz bombası gibi silahları kullanmak istemediklerini, bunun yerine hoşgörü ve sevgiyi silahını kullanmaktan yana olduklarını dile getirdi. Öksüz, “Bizim silahımız hoşgörü ve insan sevgisi olmalı. Bunu kullandığımız zaman dost olarak kazanamayacağımız insan yok. Aksi takdirde diğer silahlarımızı kullanırsak, insanların dostluğunu kazanmak gibi bir şansımız da asla olamaz. Biz bunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Tuğamiral Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Çobanoğlu, Rektör Suha Aydın ve İl Emniyet Müdürü Öksüz, bir üst rütbeye terfi eden polis memurlarına rütbelerini onların eşi ve çocuklarıyla birlikte taktı.

 

BİR ÜST RÜTBEYE TERFİ EDEN EMNİYET PERSONELİ

Buna göre; Hasan Sakarya, İsmail Akyalçınlar ve Ali Atasoy birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ederken; Ertuğrul Şenyiğit ve Orhan Yılmaz ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne getirildi. Abuzer Özlü, İbrahim Dağlı, Mahmut Aksüt, Mehmet Üzel ve Berkız Alper üçüncü sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirilirken; Ali Türkmenoğlu, Ertuğrul Yetkin, Coşkun Akargöl, Yaşar Gidiş, Mehmet Ortaasyalı, İdris Yılmaz ve Mustafa Tonulay da dördüncü sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden isimler arasında yer aldı. Salih Öztürk, Bedri Yeşilyurt, Mesut Baysaloğlu ve Tayfun Yılar emniyet amiri olarak terfi ettiği belirtildi.

Başkomserlik görevine yükselen isimlerin de; Ali Acar, Sebahattin Öztırpan, Veyis Kılıç, Bekir Güvercin, Nazmi Karahan, Tuncer Topal, Gediz Esen, Mehmet Elkit, Senai Güney, Mustafa Eroğlu, İlker Çetinkaya, Selçuk Yılmaz, Ali Korucu ve Hamza Bilgenolduğu bildirildi. Yavuz Efe, Süleyman Afşar, Şahin Ağtürk, İlyas Avcı, Eren Güngören, Yaşar Aksoku ve Can Akkuş da komiserliğe getirildi. Bunun yanında Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli olan Ahmet Arslan, birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ederken; Bünyamin Akkaya’nın da dördüncü sınıf emniyet müdürü olduğu belirtildi.

MERSİN EMNİYETİNDE ‘TERFİ’ HEYECANI
MERSİN EMNİYETİNDE ‘TERFİ’ HEYECANI
MERSİN EMNİYETİNDE ‘TERFİ’ HEYECANI
MERSİN EMNİYETİNDE ‘TERFİ’ HEYECANI
MERSİN EMNİYETİNDE ‘TERFİ’ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 10:49:05
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 20:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?