2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Emniyetten bayram tedbirleri

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, 3 günlük Ramazan bayramı süresince ve öncesinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayramını kutlaması için gerekli tüm emniyet tedbirlerinin alındığını bildirdi.

Ekizer, yaptığı açıklamada, 30 Eylül Salı günü başlayacak olan Ramazan bayramı dolayısıyla, Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak bir dizi emniyet tedbiri aldıklarını söyledi.

Bayram öncesinde alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerde kalabalık ortamların meydana geleceği göz önünde bulundurularak kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi suçların önlenmesi için bahse konu yerlerde ve büyük süpermarketler civarında motorize devriye hizmetlerinin arttırıldığını kaydeden Ekizer, sivil ve resmi devriyeler oluşturularak göreve başladığını ifade etti.

Bayram namazı ile ilgili olarak da camilerde tedbirler alınacağını dile getiren Ekizer, "Özellikle arefe ve bayramın 1. günü şehir mezarlığında aşırı yoğunluk olduğu önceki yıllardan tespitimizdir. Vatandaşlarımız özel araçları ile mezarlığa gelmekte ve gelişi güzel park yaparak mezarlığa girmektedirler. Bilindiği gibi bu tür özel durumlar fırsat avcıları için bulunmaz zamanlardır. İnsanların duygusallığından ve merhametinden yararlanmak isteyen dilenciler, dolandırıcılar ve yankesicilere özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Yine araçlarda kıymetli eşya, para, çanta gibi eşyaların açıkta bulundurulmaması önemlidir. Vatandaşlarımızın özel araç yerine toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri çok daha iyi olacaktır. Bu olumsuz durumların olmaması için arefe gününden itibaren şehir mezarlığında da gerekli tedbirler aldırılacaktır" dedi.

Bayram nedeniyle '155 Polis İmdat' telefonu görevlilerinin de sayısının arttırılacağını vurgulayan Ekizer, "Yine bayramlarda artış kaydeden trafik kazalarının sonuçları hepimizce bilinmektedir. Bayram süresince şehir içi ve şehirlerarası güzergahta görev yapan görevlilerimizin tamamı denetimlerine devam edeceklerdir. Kazaların yoğunlaştığı noktalar başta olmak üzere özellikle aşırı süratli ve alkollü araç kullanımının önlenmesine yönelik uygulamalar arttırılacaktır. Otogar ve tren istasyonunda denetim arttırılacak, şartları ve belgeleri uygun olmayan araçların şehirlerarası yollara çıkmasına izin verilmeyecektir. Bayramlarda bazı aileler çeşitli sebeplerle evlerinden ayrılıp il dışına gitmekte ve dolayısıyla evleri boş kalmaktadır. Böyle durumlar hırsızların iştahını kabartabilir. Yine yoğun bayramlaşma trafiği binaya girip çıkanların kontrolünü de zorlaştıracaktır. Bu sebeple bina ve sitelerde ziyaret amacıyla da olsa binaya gelenlerin kontrolünün yapılması, sahibi il dışında bulunan ev veya dairelerin komşular tarafından kontrolü ve şüpheli durumların vakit geçirilmeden 155 telefonuna bildirilmesi vatandaşlarımızdan talebimizdir" diye konuştu.

Ekizer, açıklamasının sonunda tüm Mersinlilerin bayramını kutlayarak, bayramı huzur içinde geçirmeleri temennisinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?