5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Emniyetten futbol turnuvası

MERSİN EMNİYETİ'NDE ÇOCUKLARA YÖNELİK FUTBOL TURNUVASI

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından, çocuk ve gençlerin suçtan korunması amacıyla futbol turnuvası düzenlendi.

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvanın fikstürü, Kongre Merkezi'de düzenlenen törenle belirlendi. Törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve sağlıklı birey olarak toplumda yer almasında sporun önemli olduğunu söyledi.

Gençlerin en işi şekilde yetişmesi ve toplumla bütünleşmesi konusunda Mersin'de önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Aksoy, bu konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını, çocukların suça karışmamalarının ve iyi bir eğitim almalarının en büyük temennileri olduğunu kaydetti.

Bu çerçevede, anne-babalara da büyük görevler düştüğünü söyleyen Aksoy, velilerin, çocuklarının eğitimi ile yakından ilgilenmeleri gerektiğini vurguladı. Sokakta çalışan çocuklar konusunda çok önemli mesafeler alındığını dile getiren Aksoy, "Mersin'de hemen hemen sokakta çalışan çocuk kalmadı diyebiliriz. Kalmaması için çalışmalarımız sürüyor. Çocukların yeri sokaklar değil okuldur" dedi.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de, bir milletin geleceğini belirleyen en önemli unsurların başında o ülkenin gençliğinin geldiğini belirterek, "Gençlerimizi, geleceğimizin teminatı olarak görüyoruz. Bu nedenle herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir" diye konuştu.

Bu sorumluluk çerçevesinde Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak futbol turnuvası düzenlediklerini ifade eden Öksüz, "Gençlerimiz, mahalle ile polis merkezi arasında köprü vazifesi göreceklerdir. Gençlerimizle yolumuz uzun olacak, sadece turnuva ile sınırlı kalmayacak. Hayat yolculuğunda de hep yanlarında olmak istiyoruz. Bizler, üzerimize düşeni yapalım ki, onlar da zamanı gelince kendilerine düşeni yapsınlar" şeklinde konuştu.

Turnuva hakkında da bilgi veren Öksüz, 15 Kasım'da başlayacak ve 16 Ocak'ta bitecek maçların, Koray Aydın ve Güneykent statlarında yapılacağını ve turnuvanın 16 takımdan oluşan 4 grup halinde eleme usulü ile devam edeceğini kaydetti. Turnuvalara 13-18 yaş arası gençlerin katılacağını belirten Öksüz, bu gençlerin ailelerinden de izin alındığını söyledi.

Törende, fikstür çekiminin ardından turnuvaya katılan olacak takımlar tanıtıldı.

MERSİN EMNİYETİ'NDE ÇOCUKLARA YÖNELİK FUTBOL TURNUVASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 15:43:01
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 16:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?