8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Emniyetten hayvan hırsızlığı uyarısı!

Mersin'in Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Levent Atalay, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları, küçük ve büyükbaş hayvan hırsızlıkları ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Atalay, yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek, ”Son günlerde 'Annem, babam öldüğünden adına hayır olarak para dağıtıyoruz' şeklinde veya yürürken birinin bir zarf içerisinde sözde para bulduğu şeklinde, paranın kime ait olduğunu sorması yolu ile vatandaşlara yaklaşarak çeşitli yollarla gerçekleştirilen dolandırıcılık olayları görülmektedir. Bu ve buna benzer yöntemlerle yaklaşan kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olması maddi kayıpların önüne geçilmesini sağlayacaktır” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan hırsızlıklarının da yaşanabileceğini ifade eden Atalay, “Bu tür dolandırıcılık ve diğer hırsızlıklara karşı, vatandaşlarımız çevresinde olup bitenleri, şüpheli şahıs ve araçları ücretsiz '155 Polis İmdat' telefonunu arayarak bildirebilirler. Vatandaşlarımız biraz dikkat edildiği takdirde, üzücü olayların yaşanmasının önüne geçilmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?