5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Emniyetten hırsız operasyonu

MUT EMNİYETİNDEN HIRSIZ OPERASYONU

Mersin 'in Mut İlçesinde çeşitli İl ve İlçelerde altın, çapa motoru ve elektrik kablosu çalarak hurdacılara satan hırsızlık şebekesine yönelik operasyonda zanlılardan birisi yakalandı, ikisi kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kemenli köyü muhtarının bir ihbarını değerlendiren Mut Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık bürosu ekipleri, hırsızlık şebeke elemanlarından birini yakaladı ancak ayrı araçta bulunan 2 kişi havanın karanlık olmasından faydalanarak olay yerinden kaçtı.

Şebeke elemanları 06 BE 2838 plakalı beyaz renkte doblo marka araçla ilçeye bağlı Kemenli köyünde elektrik kablosu hırsızlığı yaptıklarını fark eden köy muhtarı, olayı yetkililere bildirmesi üzerine ilçe merkezi girişinde yol çeviren polis, ihbar edilen aracı durdurdu. Aracın durması üzerine araç içerisinde bulunan 2 kişi araçtan inerek hava şartlarının da uygun olması ve gece görüş mesafesinin az olması sebebiyle kaçmayı başardı. Araç sürücüsü Ali Tekin (44) yakalandı. Araçta 150 Kg. Rulo halinde dış

kısmı siyah kalın elektrik kablosu ve bir çuval içerisinde hırsızlıkta kullanılan aletler ele geçirildi.

Yakalanan Ali Tekin, ifadesinde kendisinin olayla hiçbir ilgisinin olmadığını, kaçakların ise Necmettin Memi (35) ve Hakkı Avcı (44) isimli şahıslar olduğunu söyledi. Bu şahısların çeşitli İl ve ilçelerde Altın, Lombardını motor diğer adıyla Pat Pat çapa motoru, Dövüz ve elektrik kablolarını çalarak hurdacılara sattıklarını kendisine anlattıklarını ve kendisinin bu olaylara karışmadığını söyledi.

Yakalanan Ali Tekin sorgusu yapıldıktan sonra İlçe Jandarma Karakoluna teslim edildi. Nöbetçi savcılığa çıkartılan Ali Tekin ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak Silifke cezaevine gönderildi.

Kaçan iki zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:29:01
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 16:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?