8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Emniyetten hırsızlık uyarısı!

Mersin’in Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Levent Atalay, vatandaşları Ramazan Bayramı öncesi hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Atalay, son günlerde enerji (Elektrik) ve motosiklet hırsızlığının ön plana çıktığını belirterek, enerji hırsızlığı konusunda uygulanan yasal işlemler hakkında bilgi verdi. Atalay, “Enerji hırsızlığı, 5237 sayılı yeni Türk Ceza Kanunu'nun 142/1-F maddesine göre 'Nitelikli hırsızlık' olarak ifade ediliyor ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenebiliyor. Bunun yanında, enerji hırsızlığının mühür bozulması suretiyle yapılması halinde cezaya ilave olarak 203. maddeye göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır. Görüldüğü üzere, enerji hırsızlığını yapan kişiler hakkında adli işlemin yanı sıra elektrik dağıtım şirketi tarafından da idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.

Yaz sezonunun sona ermesi ile birlikte bu dönemlerde motosiklet hırsızlığı olaylarında da bir artışın söz konusu olabileceğini ifade eden Atalay, “Alınmış olan emniyet tedbirlerinin yanı sıra motosiklet sahiplerinin, motosikletlerini gelişi güzel yerlere park etmemeleri, uzun süreli dışarıda bırakmamaları ve motosikletlerini sağlam malzemeler ile kilitlemeleri faydalı olacaktır” diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nda, vatandaşların huzur ve güven içinde bayramlarını geçirmelerini temin etmek için ilave emniyet ve trafik tedbirleri alınacağını vurgulayan Atalay, “Herhangi bir üzücü olayın yaşanmaması için vatandaşlarımızın daha duyarlı bir şekilde polisimize yardımcı olmaları gerekmektedir. Yapılan uyarılara gerekli önemin verilmesi ve dikkat edilmesi, olabilecek üzücü sonuçların önüne geçilmesini sağlayacaktır” dedi.
Atalay, vatandaşlardan şüpheli araç ve kişileri, 155 Polis İmdat telefonuna bildirmelerini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?