2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Emniyetten hırsızlık uyarısı!

Mersin'in Bozyazı ilçesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları hırsızlık ve alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirmek amacıyla çalışma başlattı.

Bu çerçevede ilçedeki işyerlerini ve konutları ziyaret eden polis ekipleri, vatandaşları hırsızlık olayları ve alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriyor.
Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Dilek, hırsızlık olaylarında sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığını, vatandaşların da üzerine düşen sorumlulukları bulunduğunu belirtti.

Esnaftan işyerlerinin kapılarına kilit takmasını, camlarının kepenk ve parmaklık ile muhafaza altına almasını isteyen Dilek, “Hırsızlar çok uğraşarak, gürültü çıkararak ve zaman harcayarak bir yere girmek istemezler. Kilitli kapı, kepenk ve pencereleri tercih etmezler” dedi.

Hırsızlık olaylarında parmak izinin önemli olduğunu, bu nedenle suç yerinin karıştırılmaması gerektiğini de belirten Dilek, görevliler gelinceye kadar hiçbir şeye dokunulmamasını istedi.

Çevredeki şüpheli şahıs ve araçların mutlaka polise bildirilmesini de isteyen Dilek, "Birçok olay önceden yapılan ihbarlar sonucunda önlenmektedir. Çevrenizde gördüğünüz şüpheli şahıs ve araçları ekiplerimize bildiriniz. İhbar hattı ücretsizdir. Sizler bizlere bilgi vermezseniz, olayların çözümü güç olur” diye konuştu.

Dilek, ayrıca sahillerde görev yapacak olan Yunus timlerinin de göreve başladığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 17:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?