4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emniyetten huzur toplantısı

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, 2008 yılında '155 Polis İmdat' telefonuna yapılan ihbar sayısının 30 bine ulaştığını belirterek, vatandaşın polise güveninin her geçen yıl arttığını, bunun da başarıyı beraberinde getirdiğini söyledi.

Ekizer, merkez Toroslar ilçesinde düzenlenen 'Huzur Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, suç ve suçluyla mücadelede vatandaş desteğinin önemine değindi. Polisin mücadelesinde vatandaşların verdiği desteğin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ekizer, "Mersin'de görevde 6 yılı doldurmak üzereyim. Şunu mutlulukla ifade etmek isterim ki, her geçen yıl bir önceki yıla göre vatandaşlarımızın polise güveninin daha da arttığını söyleyebiliriz" dedi.

2002 yılının Aralık ayında Mersin Emniyet Müdürü olarak göreve başladığını hatırlatan Ekizer, "2001 ve daha önceki yıllara baktığımızda; '155 Polis İmdat' telefonuna gelen yıllık ihbar sayısı 4 ile 6 bin arasında idi. Bu rakam şimdilerde 30 bine yaklaşmışsa, vatandaşın ilgisi ve güveni artmış demektir. Asıllı ihbar oranı da şu anda yüzde 99'a çıkmış durumda. Eğer vatandaş, bir güvenlik sıkıntısında hemen arkasında polisin desteğini gördüğünde, bunu herkese anlatırsa vatandaşlarımız tereddüt etmeden şikayetini yapar hale gelir. Biz de bunun için varız zaten" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:21:47
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 15:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?