2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Emniyetten huzur toplantısı

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, 2008 yılında emniyet haber merkezi olan '155 Polis İmdat' telefonuna yapılan ihbar sayısının 30 bine ulaştığını belirterek, vatandaşın polise güveninin her geçen yıl arttığını, güven arttıkça başarının da yükseldiğini söyledi.

Ekizer, merkez Yenişehir ilçesindeki vatandaşlarla birlikte huzur toplantısına katıldı. Emniyet müdür yardımcıları ile şube müdürlerinin de katıldığı Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki toplantıda konuşan Ekizer, suç ve suçluyla mücadelede vatandaş desteğinin önemine değindi.

Polisin mücadelesinde vatandaşların verdiği desteğin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ekizer, "Mersin'de göreve başlayalı 6 yılı doldurmak üzereyim. Şunu mutlulukla ifade etmek isterim ki, her geçen yıl bir önceki yıla göre vatandaşlarımızın polise güveninin daha da arttığını söyleyebiliriz" dedi.

2002 yılının Aralık ayında Mersin Emniyet Müdürü olarak göreve başladığını hatırlatan Ekizer, "2001 ve daha önceki yıllara baktığımızda; '155 Polis İmdat' telefonuna gelen yıllık ihbar sayısı 4 ile 6 bin arasında idi. Bu rakam şimdilerde 30 bine yaklaşmışsa, vatandaşın ilgisi ve güveni artmış demektir. Özellikle intikal eden şikayetlerin ve ihbarların, 2002 ve öncesinde doğruluk derecesi en fazla yüzde 65 idi. İhbarların yüzde 35'i asılsız çıkıyorsa, burada bir sorun var demektir. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değildi. O zaman oturup düşünmemiz gerekiyordu 'Neden her yüz kişiden 35'i asılsız çıkıyor' diye. Önce kusuru kendimizde aramamız gerekiyordu. Acaba vatandaşın ihbarını doğru algılayamadık mı, adresi mi yanlış alındı, ismi mi yanlış kaydedildi, geç mi ulaşıldı? Bu konuya eğilip çalışıldığında gördük ki, haber merkezindeki personelimiz eğitildiğinde, nasıl davranacakları konusunda bilinçlendirildiği zaman, artık her 100 kişiden 35'nin ihbarı asılsız çıkmıyor" diye konuştu.

2003 yılında asıllı ihbar oranının yüzde 97'ye yükseldiğini, 2008 yılı içerisindeki ihbar sayısının 30 bine yaklaştığını vurgulayan Ekizer, "Asıllı ihbar oranı da şu anda yüzde 99'a çıkmış durumda. Bu neyi ifade eder; vatandaşın güveninin arttığını ifade eder. Eğer vatandaş, bir güvenlik sıkıntısında hemen arkasında polisin desteğini gördüğünde, bunu herkese anlatır ve vatandaşlarımız tereddüt etmeden şikayetini yapar hale gelir. Biz de bunun için varız zaten" ifadelerini kullandı.

Vatandaşın güvenini ölçen bir çok ölçeğin bulunduğunu kaydeden Ekizer, "Örneğin bir şubemizin, grup halinde bir mahallede yaptığı gözaltı faaliyetinde, eğer bu operasyonun ne olduğunu algılar algılamaz vatandaşlardan bir alkış, bir tebessüm, bir dışa vurum görürsek mutlu oluruz. Böyle bir şeyin kendi güvenlikleri için olduğunu fark etmişlerdir, polisi yüreklendirmek istemişlerdir. Bu da bir ölçüdür" dedi.
Ekizer, konuşmasının sonunda suç ve suçluyla mücadelede vatandaşlardan desteklerini devam ettirmelerini istedi.

Toplantıda ayrıca, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü Ertüğrul Şenyiğit, Asayiş Şube Müdürü Volkan İmişçi ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Remzi İnceler, birimleriyle ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:20:23
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?