2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Emniyetten kutlama tedbirleri

Mersin'de yeni yıl kutlamaları kapsamında Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından bir dizi tedbir alındığı açıklandı. Bu kapsamda trafik başta olmak üzere otogar, alışveriş merkezi gibi kalabalık yerlerde gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.


Alınan güvenlik önlemleriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Mersin İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, yılbaşında Mersinlilerin rahat ve huzuru için gereken tüm güvenlik önlemlerinin alınarak, yardım taleplerine de en hızlı şekilde cevap verilmesi noktasında ekip sayısıyla birlikte 24 saat hizmet veren '155 Polis İmdat Çağrı Merkezi'ndeki personel sayısının arttırıldığını söyledi.


Ekizer, "Özellikle alkollü araç kullanma, hız sınırlarına uymama gibi kural dışı davranışlara karşı yapılan denetimler kısa zamanda meyvesini vermiş, alkollü araç kullanmaktan kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında hissedilebilir bir azalma olmuştur. Başarımızın arkasında vatandaşlarımızın destek ve önerileri olduğunu bilmek bizleri mutlu etmektedir" dedi.


Yeni umutlarla girilecek 2009 yılının üzüntülerin başlangıcı olmaması için alkol alanların bir yerden başka bir yere giderek araç kullanmamaları tavsiyesinde bulunan Ekizer, ulaşımda toplu taşıma araçlarının ya da taksilerin tercih edilmesini istedi ve bu durumun isabetli bir karar olacağının altını çizdi. Ekizer, yılbaşı gecesi özellikle alkolden kaynaklanan kazaların önüne geçilebilmesi için her zaman yapılan trafik uygulamalarının kent genelinde arttırılacağı bilgisini de verdi.
Süleyman Ekizer, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Çözümü elimizde olan bir konuda insanlarımızın geriye dönülmesi mümkün olmayan durumlarla karşı karşıya gelmelerini ve mutluluklarının gölgelenmesini istemiyoruz. Bu kapsamda kuruluş amacı; vatandaşlarının ırz, can ve mal emniyetini sağlamak, emniyet ve asayişi temin etmek olan Emniyet Teşkilatımız adına Mersinlilerin yeni yılınızı kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yeni yıl dilerim." 

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?