4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Emniyetten nevruz açılımı

(ÖZEL) EMNİYETTEN NEVRUZ AÇILIMI

Mersin'de özellikle doğu ve güneydoğu illerinden göç ederek kente yerleşen ailelerin çocuklarından oluşan 10 öğrenci, Nevruz kutlamalarını izlemek üzere Azerbaycan'a götürüldü. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 2 gün boyunca Nevruz etkinliklerini takip eden öğrenciler, olumlu izlenimlerle Mersin'e dönerken, Nevruz'un sanıldığı gibi şiddetle anılan bir gün olmadığını öğrendiklerini söylediler.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte geliştirdiği 'Nevruz Nasıl Kutlanır?' projesi kapsamında, Mersin'deki çeşitli okullardan, sınıfının en başarılı 10 öğrencisi geçtiğimiz cuma günü Azerbaycan'a gönderildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Veysel Bıyık nezaretinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye giden öğrenciler, buradaki Nevruz etkinliklerini takip ettiler. 2 gün boyunca burada yaşanan bayram havasını yakından izleyen, Azerilerle birlikte Nevruz ateşi

etrafında oyunlar oynayıp şarkılar söyleyen öğrenciler, Nevruz etkinliklerinin yanı sıra, ülkenin tarihi ve turistlik yerleri de gezdiler.

Özellikle doğu ve güneydoğudan göç ederek Mersin'e yerleşen ailelerin çocuklarından oluşan öğrenci kafilesi, dün gece Mersin'e döndü. Yaşadıklarından dolayı mutluluklarının yüzlerine yansıdığı görülen öğrenciler, oldukça olumlu izlenimlerle döndüklerini söylediler.

Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Kılınç, "Orada herkes Nevruz'u kardeşlik, dostluk içinde kutluyordu. Nevruz, bayram havasında kutlanıyordu. Onları görünce çok duygulandım. Her köşede bir konser, her bir köşede bayram vardı. Burası ile Azerbaycan arasındaki Nevruz kutlamalarında çok büyük fark var. Burada herkes birbirine zarar vererek, ayrımcılık yaparak kutluyor. Ama orada öyle değil, hep birlikte barış içinde kutluyorlar. Bu beni çok duygulandırdı. Oradaki izlenimlerimi, burada

arkadaşlarıma anlatmak istiyorum. Bir gazete çıkarıp yaşadıklarımı okuldaki herkese aktarmak istiyorum" dedi.

Kıbrıs İlköğretim Okulu öğrencisi Bilal Öztürk de Türkiye'deki Nevruz kutlamaları ile Azerbaycan'daki arasında dağlar kadar fark var bulunduğunu ifade ederek, "İnsan oraya gidince sevgiyi, mutluluğu, huzuru buluyor. Ama burada Nevruz denince insanın aklına taş ve molotof geliyor. Bizim de bayramımızın bu şekilde barış ve huzur içinde geçmesini istiyoruz. Ben de orada çektiğim fotoğrafları arkadaşlarıma dağıtarak onları bilgilendirmek istiyorum" diye konuştu. Ahmet Şimşek İlköğretim Okulu öğrencisi Sinan

Çelik ise Azerbaycan'daki Nevruz ile Türkiye'deki Nevruz kutlamaları arasında çok büyük fark bulunduğunu dile getirerek, "İkisini karşılaştıracak olursak; buradaki Nevruz kavgalı oluyor ama orda hep birlikte barış içinde kutlanıyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Bilal Öztürk'ün babası Nurettin Öztürk, projeyi ortaya koyanlara teşekkür ederek, bu projenin çocuklar için büyük katkı sağlayacağını vurguladı, ilerki günler için iyi olacağına inandığını söyledi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Veysel Bıyık da projedeki amacın, Nevruz'un gerçek manada nasıl kutlandığının çocukları gösterilmesi olduğunu söyledi. Çocukların Nevruz bayramını Azerbaycan'da yaşayarak gördüklerini, nasıl kutlandığını öğrendiklerini kaydeden Bıyık, projenin devam etmesi gerektiğini belirtti.

(ÖZEL) EMNİYETTEN NEVRUZ AÇILIMI
(ÖZEL) EMNİYETTEN NEVRUZ AÇILIMI
(ÖZEL) EMNİYETTEN NEVRUZ AÇILIMI
(ÖZEL) EMNİYETTEN NEVRUZ AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:00:00
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?