5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Emniyetten polis çocuklarına gezi

Mersin Emniyet Müdürlüğü, şehit, gazi ve görevde olan 600 polis çocuğunu Tarsus’a getirerek tarihi ve turistlik yerlerini gezdirdi. Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Kartaltepesi’nde bulunan lokalde çocuklara yemek yedirerek bir süre sohbet etti.

Geziye çocuklarla beraber Mersin Emniyet Müdür yardımcısı Ali Atasoy, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner ve Mersin Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özer eşlik etti.

Gezi ile ilgili açıklama yapan Mersin Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özer, "Biz çocuklarımızın ufkunu daha geniş tutmaya çalışıyoruz. 23 Nisan Bayramı vesilesiyle çocuklarımızın, özellikle ilköğretim yaşında olanların, Türk polisini tanımalarını amacıyla böyle bir gezi etkinliği düzenledik. Tarsus’a getirdik. Tarsus, ilçelerimizden en güzellerinde bir tanesi. Tarsus’ta ilk uğradığımız yer Nusret mayın gemisidir. Çünkü Nusret mayın gemisi çocuklarımızın hafızasına kazılması gereken bir kahramandır. Burada değişik tarihi yerlerin gezeceğiz. İnşallah çocuklarımız için yararlı bir gezi olur. Bize destek veren İl Emniyet Müdürümüz Süleyman İkizer’e, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy’a çok teşekkür ederiz" dedi.

600 çocuk sırasıyla Nusret Mayın Gemisi, Ulu Cami, Saint Paulus Kilisesi, Tarihi Tarsus Evleri, Hayvanat Bahçesi ve Şelale’yi gezdikten sonra Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kartaltepesi’nde buluna Polis lokalinde yemek yediler.
Objektiflere poz veren çocuklar, “Vatan sana can feda” sloganıyla el salladılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 15:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?