30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Emniyetten siyasete…

EMNİYETTEN SİYASETE…

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde üst düzey bürokrat olarak çalışırken, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine atanan Saim Gül, Mersin'de siyasete atıldı. CHP'den milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan Gül, meslekte edinmiş olduğu bilgi ve tecrübeleri, halkın hizmetine sunmak istediğini söyledi.

CHP Mersin İl Binası'nda kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Gül, burada yaptığı açıklamasında siyasete neden girdiğini ve CHP'yi tercih etmesindeki nedenleri anlattı, görev verilmesi halinde her zaman ve her yerde Mersin'in gözü, kulağı ve sesi olmayı şiar edineceğinin sözünü verdi. Gül, “Ülkem için kafa yormak, ülkemde yaşayan insanların hayat kalitesini arttırmak, insanımızın mutluluğunu sağlamak, çiftçi, işçi, esnaf, sanayici, emekli, genç, yaşlı, kadın ve toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını çözmek, geleceğimiz olan çocuklarımıza çağdaş ve özgür bir ülke bırakmak, ülkemizde barış ve kardeşlik türkülerinin söylenmesini sağlamak, halkı halka yönettirmek ve sizlerle birlikte gülüp, sizleri asla ağlatmamak için aday adayı olarak siyasete girme kararı aldım”dedi.

“GEREKLİ TECRÜBE, BİRİKİM, İRADE VE LİYAKATE SAHİBİM”

Asla vazgeçmeyeceği ve adeta kutsadığı bir takım değerler olduğuna dikkat çeken Gül, bunların da Türkiye, Türk bayrağı, vatan, özgürlük, namus ve dürüstlük olduğunun altını çizdi. Tüm bu değerleri çocuğu gibi sevdiğini belirten Gül, söz konusu değerleri daha iyi koruyacak tecrübe, birikim, irade ve liyakate sahip olduğuna inandığı için CHP'den siyasete atılarak, milletvekilliği için aday adayı olduğunu dile getirdi. Bugün gelinen noktada Türkiye'nin ekonomi, terör, özgürlük ve temel haklar konusunda oldukça önemli sorunları olduğunu ifade eden Gül, paradan para kazanma dönemine son verilerek, emeğe ve alınterine saygı duyan bir milli ekonomi modeli hayata geçirilemediği gibi adaletsiz vergi sistemleriyle de yıllarca çok kazanandan az, az kazanan da çok vergi alındığını, ülke insanının da adeta açlık sınırının altında inim inim inlediğini vurguladı.

“TÜM HALKIMIZA HİZMET EDEBİLMEK İÇİN BU GÖREVE TALİBİM”

Saim Gül, “Eğer ki, sizler arzu eder ve parti büyüklerim de kabul ede de hizmet yükümlüğünü bana yüklenirse; emin olunuz ki, bugüne kadar halkımızın güvenliğinin sağlanmasında göstermiş olduğum üstün gayreti, bu görevimde de göstererek emanetinize asla ihanet etmeden, 4 yıl sonra yine sizlere tertemiz teslim edeceğim. Ben iş aramıyorum, hala hayatım boyunca onur duyduğum, emanet olarak gördüğüm, sizlere hizmet açısından en büyük ibadetlerden biri olarak saydığım çok şerefli bir mesleğim var. Benim gayem; mesleğimde edinmiş olduğum bilgi ve tecrübelerimi, başta Mersin halkı olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sunmak. Yani sizin vekiliniz olmak istiyorum. Her şeyden önemli olan sizlersiniz, diler de beni vekiliniz olarak tayin ederseniz; her zaman ve her yerde sizlerin gözü, kulağı ve sesi olmayı şiar edineceğim” diye konuştu.

“MERSİN'DEKİ ADAYLARIMIZ EĞİLİM YOKLAMASIYLA BELİRLENECEK”

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı da, dün CHP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda 12 Haziran Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de aday gösterilecek isimlerin nasıl belirleneceği konusunun masaya yatırıldığını anlattı. Kimi illerde ön seçim yapılması kararı alınırken, kimi kentlerdeyse eğilim yoklaması yapılması kararı alındığına dikkat çeken Şanlı, Mersin'de de aday gösterilecek isimlerin eğilim yoklamasıyla belirleneceğinin altını çizdi. Yılmaz Şanlı, 12 Haziran'da 'iktidar' olmak istediklerini ve tüm hazırlıkları da buna göre yaptıklarını belirterek, “Ancak iktidar olmak kolay değil, bu nedenle herkesin çok çalışması lazım. Gidilmedik yer, çalmadık kapı bırakmamalıyız” dedi. Konuşmaların ardından Saim Gül, aday adaylığı nedeniyle yapılan tebrikleri kabul etti.

EMNİYETTEN SİYASETE…
EMNİYETTEN SİYASETE…
EMNİYETTEN SİYASETE…
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 11:54:00
Güncelleme :19 Mart 2011 Cumartesi 19:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?