5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Emniyetten trafik uyarısı

Mersin'in Anamur ilçesi Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Fevzi Doğan, ilçedeki trafik akışının iftar vakitlerinde yoğunluk kazandığını bu nedenle de direksiyon başındaki sürücülerin sabırlı olması ve acelece hareket etmemesi uyarısında bulundu.

Ramazan Ayı ile birlikte Mersin genelinde olduğu gibi Anamur'da da özellikle iftar saatine doğru trafik akışında bir yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Fevzi Doğan, bu durumun aynı zamanda da kaza riskini arttırdığını söyledi.

Doğan, trafik akışı içinde yer alan sürücülerin bir an önce gidecekleri yere ulaşıp, oruçlarını açabilmek için aceleci davrandığını ifade ederek, oruçlu olmanın sabırlı olmayı gerektirdiğini hatırlattı. Direksiyon başında yapılan sabırsızca hareketlerin hem can, hem de mal güvenliğini tehlikeye attığını savunan Doğan, bunun trafikteki diğer sürücüleri de etkilediğini belirtti.

Doğan, basit sürücü hatalarının ölümlü ve yaralamalı kazalara yol açtığını kaydederek, sürücülerin iftardan saatler önce evlerine gitmesinin daha sağlıklı olacağının altını çizdi.

Vatandaşlara Ramazan Ayı'nda özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmasını tavsiyesinde bulunan Fevzi Doğan, "Toplu taşıma aracı kullanan sürücüler de, yayaların hata yapma riskini göz önüne alarak daha dikkatli davranmalı" dedi.

Son günlerde trafik denetim ve kontrollerini artırıldığını anlatan Doğan, buradaki amaçlarının da ceza yazmak değil, trafik denetimlerinde asıl amaçlarının trafik eğitimi vermek olduğunu vurguladı. Doğan, özellikle kazalara neden olan motosiklet denetimlerini artırdıklarını, plakası olmayan motosikletleri trafikten men ettiklerini de sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?