3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

En güzel çiçekler öğretmenlere

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Şahbudak, 'Öğretmenler Günü' kapsamında Mersinli çiçekçilerin mevsimin en güzel çiçeklerini öğretmenler için hazırladığını söyledi.

Şahbudak, yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin bedelinin hiçbir zaman maddi karşılıkla ödenemeyecek kadar saygın bir meslek olduğunun altını çizdi. Şahbudak, öğretmenliğin sevgi ve fedakarlık gerektirdiğini, bu kapsamda da öğretmenliğin sınırlarının da sadece okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyeceği gibi, ilk ders zilinin çalmasıyla başlayıp bitmeyecek kadar da sorumluluk gerektiren kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.

Öğretmenliğin aynı zamanda da bilgelik olduğunu belirten Şahbudak, "Öğretmen, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. 'Öğretmenler Günü'nün amacı; öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değeri ne olduğuyla birlikte sorunlarını belirlemek ayrıca öğretmenlerin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla şehit öğretmenlerimizi rahmetle anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte 'Öğretmenler Günü', bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür" dedi.

Bu anlamlı günde en güzel hediyenin çiçek olduğunu kaydeden Şahbudak, öğrencilere de çağrıda bulunarak okul önlerindeki seyyar satıcılardan çiçek alınmamasını istedi. Şahbudak, kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi noktasında seyyar satıcılardan çiçek alınmamasını, bu konuda da toplumu bilinçlendirmeyi bir görev olarak kabul ettiklerini söyledi.

Mersinli çiçekçi esnafının 'Öğretmenler Günü' kapsamında mevsimin en güzel çiçeklerini öğretmenler için hazırladığını belirten Şahbudak, "Öğretmenlerimizin bu özel gününü güzel çiçek buketleri ile süsleyerek kutlayalım. Bilim ve aklın ışığında, sevgi dolu günler geçirmeniz dileğiyle gününüz kutlu olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?