5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

En güzel yoğurt

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 36'ncısı "Batırık Yılı" olarak düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında "En iyi yoğurt yapma yarışması" düzenlendi.

Kamu-Sen İlçe Temsilciliği'nin bahçesinde düzenlenen ve 10 kişinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini; İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknisyeni Sündüz Eserler, Kız Meslek Lisesi öğretmenleri Sultan Yüksel Kor ve Mehmet Onur Bakır yaptı.
Yarışma öncesinde Kültür Haftası etkinliklerine katılan Bosna Hersek, Ukrayna, Başkurtistan, Gürcistan, İnguşya, Karaçay-Çerkez, Bulgaristan ve Kosova'dan gelen halkoyunları ekipleri gösteri sundu. Gösterilerin ardından halkoyunları grubu oyuncularına meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.

Yarışmada ise Hülya Atilla birinci, Türkan Duru ikinci, Emine Sarıbaş ile Cemil Sabuncuoğlu üçüncü oldu. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncülere ise çeyrek altın ödül verildi.

Başkan Öngel, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, meşhur Silifke yoğurdunu tanıtmak amacıyla Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl yoğurt yarışması düzenlediklerini söyledi.
Düzenledikleri yarışmaya katılan herkese teşekkür eden Öngel, "Kültür Haftamızı en iyi şekilde kutlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çünkü Uluslararası bir düzeyde olan haftamıza yurt dışından da gelen konuklarımız var. Onların da katılımıyla kültür kaynaşması yaşıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 14:33:52
Güncelleme :24 Mayıs 2009 Pazar 14:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?