3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

En temiz anaokuluna 'yeşil bayrak'

Mersin'in Silifke ilçesinde Zübeyde Hanım Anaokulu, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından en temiz okullara verilen "Yeşil Bayrak"ın sahibi oldu.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen bu ödüle, Silifke'de sadece Zübeyde Hanım Anaokulu layık görüldü. Zübeyde Hanım Anaokulu yönetimi, okul bahçesinde düzenlenen törenle bayrağı göndere çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende konuşan Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, "Çevre eğitimi verilmesini amaçlayan ve yaptıkları çalışmalarla üstün başarı kazanmış okullara verilen bu bayrak, okullarımızın görevini bize bir kez daha hatırlatıyor. Zübeyde Hanım Anaokulu'nun da akademik başarının yanı sıra çevresine duyarlı ve uyumlu gençler yetiştirme çabasıyla bu ödülü çoktan hak etmiş olduğunu düşünüyorum. Son birkaç yıldır adını bir marka haline getiren bu güzel ve başarılı okul bizlerin göğsünü kabartıyor" dedi.

Okul Müdürü Nuriye Çakır ise, Eko-Okullar Programı'nın, ilköğretim ve anaokullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olduğunu vurgulayarak, "Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler hem de ailelerini, yerel yönetimleri bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar ve uygulandığı okullardaki başarısı, okul müdürü başta olmak üzere okul idaresinin ve öğretmenlerinin ilgisine bağlıdır. Eko-Okullar Programı'ndaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımıdır. Komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?