5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engelleri aşmak için elele verdiler

İnternet ortamında biraraya gelip ortak sorunlarını tartışan engelliler, sanal ortamdaki birlikteliklerini gerçek hayata da taşıdı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen engelliler Mersin'de buluştu.

Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi tarafından da desteklenen buluşmaya, Mersin'in yanı sıra Adana, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Hatay ve Osmaniye gibi illerden katılım oldu.

Söz konusu buluşmadaki amaçlarının engellilerin biraraya gelerek, toplumda da var olduğunu ortaya koyabilmenin yanında evlere kapanıp kendisini hayattan soyutlayan engellilerin yeniden topluma kazandırılmasının sağlanması olduğunu anlatan Türkiye Engelliler Platformu Üyesi Ali Doğan, söz konusu buluşmanın internet ortamında yapılan sohbetlerde alınan bir karar olduğunu ve bunun daha önce Konya'da da gerçekleştirildiğini söyledi.

Herkesin kendi imkan ve olanaklarıyla Mersin'e geldiğini, kendilerininse buradaki konaklama ve barınma gibi ihtiyaçları yerel yönetimlerin de desteğiyle karşılamaya çalıştıklarını belirten Doğan, ortaya konulacak olan paylaşımın, birlik ve beraberliğin de gelecek açısından önemli olduğunu vurguladı. Doğan, ortak paydada biraraya gelen engellilerin Mersin'den tüm Türkiye'ye 'toplumsal hayatta ben de varım' mesajı vereceğini ifade ederek, "Burada asıl önemli olan toplumda bir farkındalık oluşturmak. Engelsiz bir yaşam için el ele verip, kurulan dostlukları daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Engellilerin süregelen gündelik yaşantılarını sürdürebilme noktasında sorunlarla boğuşmadan, yorulmadan toplumda var olabilmesi gerektiğini kaydeden Doğan, bu noktada da engellilere verilecek desteklerle her an her yerde onların yalnız olmadığının toplumca hissedilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Doğan, Kent Konseyleri'nin asıl amacının toplumsal kucaklaşmayı ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu hatırlatarak, dar kapsamlı yaşamlara sonsuz olanakların sunulduğu 'engelsiz bir dünya'nın oluşturulmasının da konseyin öncelikli görevleri arasında yer alması gerektiğini söyledi.

Kente gelen engellilerin ilk olarak Kongre ve Sergi Sarayı'nda biraraya geleceği, ardından da Macit Özcan Spor Kompleksi ile Adnan Menderes Bulvarı boyunca uzanan sahil bandında bir gezi düzenleneceği kaydedildi. Gezinin ardından akşam yemeğinde biraraya gelecek olan engellilerin daha sonra kentten ayrılacağı açıklandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?