3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Engelli 3 kardeşe ev yardımı

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi ile Mersin Yarım Elma Yardım Gönüllüleri Derneği işbirliğinde, Dorukkent Beldesi'nde evleri kullanılamaz haldeki 3 engelli kardeşe yeni bir ev yaptırıldı.

Annesi ve babası vefat etmiş, sağlıksız koşullarda yaşayan 3 engelli kardeşe armağan edilen evin teslim törenine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin İl Dernekler Müdürü Erol Özdemir, Dorukkent Belediye Başkan Vekili Ali Önel, Yarım Elma Gönüllüleri Derneği Başkanı Nebahat Akça ve yönetim kurulu üyeleri ile belde halkı katıldı.

Törende konuşan Yarım Elma Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Nebahat Akça, insanlarda varolan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlandırmak amacıyla kurulan ve 2005 yılından bu yana hizmet veren derneklerinin, yardıma muhtaç insanlara en iyi şekilde ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Mersin İl Dernekler Müdürü Erol Özdemir ise, yardım amaçlı derneklerin, toplumun şefkat eli olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle yardım amaçlı dernekler toplumun şefkat eli gibidir. Bu tip faaliyetlerin diğer derneklere de örnek olmasını istiyorum. İnşallah bu faaliyetler Mersin'de artar ve yardıma muhtaç insanlara ulaşılır. Bu evin yapılmasında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi

Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bölgede bulunan yardıma muhtaç insanlara imkanlar ölçüsünde ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, belediyeciliğin sadece yol ve asfalttan ibaret olmadığına dikkat çekti. Bu işi reklam amacıyla yapmadıklarının altını çizen Tuna, şöyle konuştu:
"Gerçekten günümüzde orta direk kavramının yok olmaya başladığı bir süreç yaşıyoruz. Bölgemizde bu tip o kadar çok problemli tespit ettiğimiz insanımız var ki, ama belediye olarak gücümüz yettiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Biz, bu işi reklam amacıyla yapmıyoruz. Vatandaşımızın başını sokabileceği, ailesi ile birlikte yaşayabileceği sağlıklı ve huzurlu bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Bu işe destek çıkan iş adamlarımız ve gücünün yettiği kadar destek olan hayırsever vatandaşlarımız sayesinde güzel bir bina oluşturduk. Atalarımızın dediği gibi, tek taş duvar olmaz. Ancak bir araya gelerek böyle güzel ortamlar yaratabiliriz. Hep birlikte, garibanımız, yoksulumuz, mağdurumuz, engellimize bu şekilde yardımcı olabiliriz"
Konuşmaların ardından, Mersin Yarım Elma Gönüllüleri Derneği Başkanı Nebahat Akça, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya, desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 17:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?