2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Engelli ailelerine eğitim semineri

Mersin'in Mut ilçesinde Ak Ali Küçük Eğitim Uygulama Merkezi, öğrenci velileri ve Mut Özürlüler Derneği üyelerine yönelik aile eğitim semineri düzenlendi.

Merkezin müdürü Emre Duru, seminerde yaptığı konuşmada, çeşitli tedbir ve araçların varlığına rağmen özürlü kişilerin topluma eşit bireyler olarak katılmalarının önündeki engellerin halen var olduğunu belirterek, dünyanın her yerinde özürlü bireylerin insan hakları ihlallerine maruz kaldıkları gerçeğinden kaygı duyduklarını ifade etti.

Okul olarak eğitim uygulama ve iş eğitimi olmak üzere iki bölümden oluşan eğitim sistemi uyguladıklarını söyleyen Duru, "İş eğitimi derslerimizde akademik dersler dışında zihinsel engelli öğrencilerimizin, takı ve yerel el sanatları çalışmaları ile üretime katılmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Toplum dayanışması adına kamu-sivil toplum kuruluşları işbirliğini oluşturarak yerel dinamikleri hayata geçirmeyi, engelli bireyleri mesleki becerilerle donatarak topluma kazandırmayı, mesleki kurslar vermekle kalmayıp kurulan atölye ile istihdam edilmelerini sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Duru şöyle devam etti:

"Sosyal ve kültürel faaliyetlerle engelli bireylerin toplumla kaynaşmasını kolaylaştırmak öncelikli amaçlarımızdır. Özel bir eğitime ihtiyaç duyan engelli çocukların anne ve babaları gerek yaşadıkları duygusal süreçte gerekse çocuğun eğitiminde ve dolaylı olarak yaşayabilecekleri başka problemlerde özel bir desteğe ve yardıma ihtiyaç duyarlar. Anne babalar duygusal olarak desteklenmek, çocukla ilişkisini arttırmak, çocuğun eğitimine desteği sağlamak ve bilgi alışverişinde bulunmak konusunda yardımlara ihtiyaç duyabilirler. İşte bu aşamada bizde, devreye ailenin duygusal değişimlerinde ona destek olacak grupla veya bireysel psikolojik danışma, çocuğun eğitiminde aktif katılımı sağlayıcı ve aile eğitim programları yaparak, çocuğun özrü hakkında ihtiyacı olan bilgiyi alabileceği bilgi verici danışmanlık hizmetlerini sunma ihtiyacını hissediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 11:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?