4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engelli ama 'çakı gibi' askerler

ENGELLİ AMA 'ÇAKI GİBİ' ASKERLER

Mersin'de 'Engelliler Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında toplam 47 engelli genç, bir günlüğüne de olsa 'temsili askerlik' yaptı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'na aileleri ile gelen engelli gençler, yapılan muayenelerinin ardından saç ve sakal tıraşı olarak, askeri kıyafetlerini teslim aldılar. Koğuşlarında asker kıyafetlerini, söz konusu komutanlık bünyesinde vatani görevini yerine getiren askerlerin yardımıyla giyen engelliler, daha sonra aileleriyle yemekhanede yemek yediler. 'Temsili askerlik' yapan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimi verilirken, günün sonundaysa

düzenlenen törenle gençler terhis oldular.

Törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Tuğamiral Mustafa Karasabun, temsili askerlik uygulamasının Türk milletinin vatan sevgisinin bir temsili olarak öne çıkmasının yanında dünyadaki ilk ve tek uygulama olduğunu, bu nedenle de büyük önem kazandığını kaydetti. Karasabun, "Temsili askerlik uygulaması kapsamında bugün engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bir günlüğüne de olsa askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalıştık. Aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini

paylaşmak bize manevi güç verdi" dedi.

Engelli askerler adına bir konuşma yapan Erden Göksu ise kendilerinin birer engelli olduğunu ancak bu durumun askerlik yapmalarına mani olmadığının altını çizerek, bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin haklı mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Konuşmaların ardından terhis törenine geçildi. Yemin ederek terhis belgelerini alan engelli gençler, mutluluklarını da aileleriyle paylaştılar.

ENGELLİ AMA 'ÇAKI GİBİ' ASKERLER
ENGELLİ AMA 'ÇAKI GİBİ' ASKERLER
ENGELLİ AMA 'ÇAKI GİBİ' ASKERLER
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 20:18:04
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 22:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?