4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engelli çocuk alevlerin arasında kaldı

Silifke İlçesi'nde ahşap bir evde çıkan yangında, 8 yaşındaki spastik engelli çocuk, yanarak ağır yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Bucaklı Mahallesi'nde Ali İhsan Gök'e (52) ait ahşap evde öğlen saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyürken, evde yalnız olan 8 yaşındaki spastik engelli Gökhan Gök, yoğun duman ve alevlerden dolayı dışarı çıkamadı. 

Yakınları ve çevredekilerin de yoğun duman nedeniyle giremediği evde feci şekilde yanarak yaralanan çocuk, polis ve itfaiyenin çalışmaları sonucu evden çıkarılarak, Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başında, kasığında ve ayak bölgesinde 3. derece yanık tespit edilen Gökhan Gök, ilk müdahalenin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuğun hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. 

Kendisi de spastik engelli olan 8 aylık hamile anne Sema Gök (25), olayı duyunca gözyaşlarına boğuldu.
Yanan evin 1. katında oturan Ayşe Gök (51), dumandan dolayı 2. kata çıkıp yeğenini kurtaramadığı için sinir krizi geçirdi. Hastanede kendine gelen yenge Ayşe Gök, ev yandığı esnada yeğeninin üst katta yalnız olduğunu belirterek, "Annesi 8 aylık hamileydi. Hastaneden rapor almak için hastaneye gitmişti. Babası fıstık ambarında çalıştığı için evde yoktu. İtfaiye ve polis hemen müdahale etti ama yeğenim yanmaktan kurtulamadı" dedi. 

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 17:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?