5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engelli çocuklara sünnet şöleni

ENGELLİ ÇOCUKLARA SÜNNET ŞÖLENİ

Mersin'in Erdemli İlçesinde özel bir yatılı bakım evinde kalan engelli çocuklar için sünnet şöleni düzenlendi. Sünnet şöleninde erkekliğe ilk adımı atacak olan çocuklar gönüllerince eğlendi, kirvelerinden aldıkları hediyelerle de büyük mutluluk yaşadı.

İlçeye bağlı Kocahasanlı beldesinde bulunan Kardelenler Özel Yatılı Bakımevi'nde yatılı bakım hizmeti alan 17 çocuk için sünnet şölenin açılışında bir konuşma yapan SHÇEK Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen, Mersin'de 2'si resmi 3'ü özel olmak üzere toplam 5 Engelli Bakımevi'nde 311 engelliye yatılı hizmet verildiğini söyledi.

Ailelerin 'engellime bakamıyorum, ben ölürsem engellim ne olacak, ona kim bakacak' endişesi taşımamaları gerektiğini belirten Gülşen, "Biz engellilerimize bakabilir hale geldik. Bu müjdeyi veriyoruz. Ailelerimiz endişe etmesinler engellilerimize sahip çıkıyoruz. 5 bin 500 engelli kardeşimize asgari ücret kadar para ödüyoruz. Onlara bakan ailelerimizi ben tebrik ediyorum. Mersin genelinde Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar 11 bininin üzerinde münacatçımız var. Bu rakamın önümüzdeki günlerde 15 binleri bulacağını düşünüyoruz" dedi.

Konuşmasında yerel yöneticilere de seslenen Gülşen, "Engellilere tanınan kolaylıklar ve onları düşünme noktasında maalesef istenilen mesafeyi kaydedemedik. Hala asansörler apartmanların yarı katından başlıyor. Hala girişlerde özürlüler için yol yok. Engellinin ne olduğunu anlamak için illa birinin ayağının kırılması mı gerekiyor? Düşüp beyin kanaması mı geçirmesi gerekiyor ?. Bütün apartmanların engellilere uygun hale getirilmesi için özen gösterilsin gerekirse ruhsat bile vermesinler. Sakakta Engelliler için kolaylıklar sağlayacak özel hizmetler halen yok. Önümüzdeki günlerin özürlülerimiz için daha güzel olmasını diliyorum" diye konuştu.

Gülşen, Erdemli'den sonra Tarsus'ta da bir huzur evi açılacağının müjdesini de verdi. Kardelenler Özel Yatılı Bakımevi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül ise kurumlarında 105 engellinin yatılı bakım hizmeti aldığını belirterek, "Kurumumuzda erkekliğe ilk adımı atacak olan çocuklarımız için bir sünnet şöleni düzenledik. Bu şölen ise yine onlar için çok anlamlı olan engelliler günü ve haftasına denk geldi. Bu anlamlı etkinlikte onları yalnız bırakmayarak davetimize katılan bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterileri, Türk Halk Müziği konseri, engelli çocukların şiir dinletisi ile devam eden şölen sonunda katılımcılar ve engelliler birlikte oynayarak doyasıya eğlendiler.

Şölen sonunda da aralarında Ak Parti Mersin İl başkanı Fatih Kısa, Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, belde belediye başkanları ve STK temsilcilerinin bulunduğu kirveler, sünnet olacak engelli çocuklara cumhuriyet altını takıp hediye dağıttılar. Hediyelerini alan engelli çocuklar büyük sevinç yaşadı.

ENGELLİ ÇOCUKLARA SÜNNET ŞÖLENİ
ENGELLİ ÇOCUKLARA SÜNNET ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 12:06:04
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 16:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?