5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engelli çocuklardan Aksoy'a ziyaret

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, her sağlıklı bireyin aynı zamanda da bir engelli adayı olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle de herkesin engellilere karşı sorumluluğu olduğunu söyledi.

'Engelliler Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda eğitim gören engelli çocuklar, Vali Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Aksoy, engellilerin topluma kazandırılması noktasında kent genelinde çeşitli sevil toplum kuruluşlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarını ortak çalışmalarını sağladıklarını anlattı. Aksoy, "Onların yaşam kalitelerinin daha da artırılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalar kapsamında devletin verdiği imkanları tüm engellilere ulaştırma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Her sağlıklı bireyin aynı zamanda da bir engelli adayı olduğunun altını çizen Hüseyin Aksoy, bu nedenle de toplum olarak erkesin engellilerle yakından ilgilenerek, onların sorun ve sıkıntılarına çözüm üretmek zorunda olduğunu savundu. Vali Aksoy, herkesin engellilere karşı sorumluluğu olduğunu ve bunun da hiçbir zaman unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen ise, engellilerin sorunlarını çözebilme noktasında çaba sarf ettiklerini ve bu konuda da oldukça önemli açılımlar ortaya koyduklarını anlattı. Azmi Gülşen, gerek kendilerinin gerekse de Vali Hüseyin Aksoy'un çocuk ve engellilere karşı özel bir ilgi gösterdiğini ve bu durumun da ortaya konulan çalışmaların başarıya ulaşmasında etkili olduğunu söyledi.

Öte yandan, Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden engelli çocuklar, Vali Aksoy'a yapmış oldukları el işi çalışmalarını hediye etti. Aksoy da çocukların bu jestine jestle karşılık vererek, onlara çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 16:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?