4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engelli genç sokaktan kurtarıldı

ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ SOKAKTAN KURTARILDI

Mersin'de zihinsel engelli olan ve 6 yıldan bu yana sokakta yaşayan gence belediye sahip çıktı. 36 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, önce hastaneye kaldırılarak tedavisi yapılırken, bir dizi işlemin ardından da özel bir bakım merkezine yerleştirildi.

Akdeniz İlçe Kaymakamlığı'na yapılan bir ihbar sonrasında kurumlar arasında yapılan yazışmalarla harekete geçen Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Camişerif Mahallesi 5232 Sokak'ta yaşam mücadelesi veren Hüseyin Yılmaz adlı bir genci perişan halde buldu. Yılmaz'ı bulunduğu yerden alıp kişisel bakımını üstlenen zabıta ekipleri, daha sonra Yılmaz'ı hastaneye kaldırarak burada sağlık muayenesinden geçirdi.

Burada 'tıbbi tedaviyle çalışma imkanı vermeyen psikoz' teşhisi konulan Yılmaz, 'ağır engelli' sınıfına girdiği için devreye bu kez Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelli Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti girdi. Heyetin, yapmış olduğu incelemelerin ardından Yılmaz'ın, özel bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı alınırken, başlatılan girişimler sonucunda Yılmaz, merkez ilçe Mezitli'de yer alan özel bir engelli bakım merkezine yerleştirildi. Yılmaz'ın tedavi masraflarınınsa 'Bakıma Muhtaç

Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik' uyarınca devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.

Bakım Merkezi'ne yerleştirildikten sonra tıraş edilip banyosu yapılan Hüseyin Yılmaz, sokaktan kurtarıldığı ve artık üşümediği için mutlu olduğunu dile getirdi. Rahatsızlığı sebebiyle kendisine yöneltilen sorulara güçlükle yanıt verebilen Yılmaz, yeni yuvasında mutlu olduğunu, burada kendisine çok iyi davranıldığını ve tekrar sokaklarda yaşamak zorunda kalmak istemediğini söyledi. Bakımevi yetkilileriyse Hüseyin Yılmaz'ın uyum sürecini çabuk atlattığını vurgulayarak, Yılmaz'ın doktor ve hastabakıcıların

gözetiminde öğrenme ve kavrama sürecine girdiği yönünde açıklamalarda bulundular.

Öte yandan, Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Isparta Şarkikaraağaç doğumlu olan Hüseyin Yılmaz'ın, kimlik bilgilerinden doğduğu köyün muhtarına ulaştırıldığı belirtildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre; Yılmaz'ın, Mersin'de bir bakım merkezine yerleştirildiği muhtara iletildi, muhtar da köydeki akrabalarının Yılmaz'ı Manisa'da sandıklarını, Yılmaz'ın durumunu akrabalarına ilettiğini dile getirdi. İstemeleri halinde ailesi ya da akrabalarının Hüseyin Yılmaz'ı görebilecekleri ve onu yanlarına alabilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 17:52:03
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 18:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?