3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Engelli öğrencilerden MEÜ'ye ziyaret

Mersin'de güzel sanatlara ilgi duyan işitme engelli öğrenciler, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ziyaret etti. Fakültenin çeşitli bölümlerini gezen öğrenciler, memnuniyetlerini ise 'T' işareti yaparak dile getirdi.

Akdeniz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim gören toplam 25 öğrenci, MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde hayallerini süsleyen bölümleri gezerek, öğretim üyelerinden bölümler hakkında bilgi edindi. Fakültenin resim atölyelerini gezen ve burada üniversite öğrencilerinin çalışmalarını ilgiyle izleyen engelli öğrenciler, beden dilini kullanarak eğitmenleri aracılığıyla merak ettikleri sorulara yanıt aradı.

Fakülte bünyesinde yer alan tekstil, seramik, grafik ve heykel bölümlerini de ziyaret
eden öğrenciler burada güzel sanatlara karşı duydukları ilgiyi gösterme fırsatı da buldu. Akdeniz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Güzel Sanatlar Öğretmeni Beyhan Aslan, çok yetenekli öğrencileri olmasına rağmen ÖSS barajı nedeniyle öğrencilerinin bu alanda yükseköğrenim göremediğini ifade ederek, engelli öğrencilerinin diğer öğrencilerle aynı sınava tabi tutulmasını haksızlık olarak gördüğünü söyledi.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Berika İpekbayrak da okul yönetiminin üniversiteyi ziyaret ederek, öğrencilerine bilinç kazandırma çabasını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. Berika İpekbayrak, "Keşke bütün okullar öğrencilerine aynı duyarlılığı göstererek gençlere hangi yoldan yürümek istiyorlarsa bunu kendilerinin görüp öğrenmelerini sağlasa. Çünkü hiçbir zaman anlatmak, görmek kadar etkileyici değildir. İnsan gördüğünü unutmaz ama duyduğunu unutur" dedi.

Engelli öğrencilerin üniversiteye girişte karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak açıklamalarda da bulunan İpekbayrak, belirli bir kontenjan dahilinde ya da ayrı bir program yoluyla bu öğrencilerin özel yetenek sınavı haricinde sınavsız olarak üniversiteye girebilmesi için girişimde bulunacağının sözünü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?