5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engelli öğrencilerden sergi

ENGELLİ VE ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN SERGİ

Mersin Mut ilçesinde engelliler günü münasebetiyle engelli ve engelli öğrenciler tarafından hazırlanan el işi ve resim sergisi büyük beğeni kazandı.

Engelli ve engelli öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden farklı el işlemeleri, tablolar ve özel becerilerden oluşan ürünler Belediye Kültür Evi'nde sergilendi.

Sergi açılışına İlçe Kaymakamı Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Murat Orhan, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin ve davetliler katılırken, el emeği göz nuru el işlemeleri ve tablolar beğeniye sunuldu. Engelli ve öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden farklı ürünler sergiye katılanların beğenisini kazanırken, engelliler de hazırladıkları el işlemeleri ve özel becerileriyle davetlilerden tam not aldılar.

Kutlama programı engelli öğrencilerin müzik eşliğinde oyun oynamaları hazırlamış oldukları pastanın kesiminden önce Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşmanın ardından Ak Ali Küçük Eğitim Uygulama Okul Müdürü Emre Duru,‘’Dünya nüfusunun yüzde 10’u, Türkiye nüfusunun yüzde 12’si özürlü, yani ülkemizde çeşitli özürleri olan yaklaşık 8,5 milyon vatandaşımız var. Engelli olmak bir kişinin herhangi bir organının, olması gerektiği gibi işlememesi ve yaşamını kısıtlı sürdürmesidir. Onlar için yaşam bizimkine göre daha zor olabilir ama başardıklarını ve elde ettiklerini gördüğümüzde yüreğimiz bir kez daha gururlanıyor” dedi.

ENGELLİ VE ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN SERGİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 10:41:05
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 13:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?