5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engelli şair, en başarılı engelli seçildi

ENGELLİ ŞAİR, EN BAŞARILI ENGELLİ SEÇİLDİ

Mersin’in Erdemli ilçesinde özel bir yatılı bakımevinde kalan Gazi Yüzbaşı Bedri Aluçlu için yazdığı şiir ile dikkat çeken Kahramanmaraşlı bedensel ve görme engelli şair Ejder Solmaz, Erdemli Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından yılın en başarılı engellisi seçildi.

Kocahasanlı Beldesi'nde Kardelenler Özel Yatılı Bakımevi’nde kalan bedensel ve görme engelli şair Ejder Solmaz, 2007 yılında bölücü örgüt tarafından yola döşenen mayınını imha etmek isterken gözlerini ve ellerini kaybederek kendisi gibi engelli olan Gazi Jandarma Yüzbaşı Bedri Aluçlu başta olmak üzere bütün şehit ve gaziler için yazdığı ‘bu toprak’ şiiri ile adını duyurmuştu. Şairin yazdığı bu şiir onu Dünya Engelliler Günün'de yılın en başarılı engellisi yaptı.

Erdemli Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Soner Ali Yılmaz, Kahramanmaraşlı şairin şiirinin büyük beğeni topladığını, Türk insanının vatanı için hissettiği duyguları tam anlamı ile yansıttığını belirterek, "Derneğimiz tarafından bedensel ve görme engelli şairimizi Dünye Engelliler Günü dolayısı ile yılın en başarılı engellisi olarak seçtik. Özellikle böyle bir dönemde yazılan, birliğimizi bütünlüğümüzü anlatan, vatanın Türk insanı için ne anlam ifade ettiğini ortaya koyan bu esere kayıtsız kalmak mümkün değildi" dedi.

Ozana çok sevdiği halde hiç göremediği Türk bayrağını hediye etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz, "İnsanımızın vatan, bayrak sevgisini yüreklerinde kor gibi tuttuğunu bize bir kez daha hatırlatan şairimizi kutluyorum" diye konuştu.

Ülkeyi bölmeye çalışanların asla bu emellerine ulaşamayacağını dile getiren Şair Ejder Solmaz da, dokuma üzerine işlenmiş ay yıldızı öperek, "Vatanın bölünmek istenmesinin tartışmalarını bırakın bir kenara böyle bir şey düşünülemez bile. Bu cennet vatanı asla böldürmeyiz. Kimsenin buna gücü yetmez, yetmeyecekte" diye konuştu.

Kardelenler Özel Yatılı Bakımevi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül de katılımıyla Kahramanmaraşlı bedensel ve görme engelli şair Ejder Solmaz’a Erdemli Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Soner Ali Yılmaz tarafından dokuma Türk bayrağı ile çeşitli hediyeler verildi.

ENGELLİ ŞAİR, EN BAŞARILI ENGELLİ SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 11:30:02
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 14:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?