30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Engelliler denizle buluştu

ENGELLİLER DENİZLE BULUŞTU

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından Engelliler Haftası kapsamında, 'Engelleri Kaldırıp Denizle Buluşturma' etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Mersin'deki bir grup engelli, Mersin'in sahil kesiminde bulunan Yosun Restoran'daki yemekte bir araya geldi. MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Öztürk ve Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Azize Nalan Bakır, Mersin İşitme Engelliler Derneği Başkanı Abuzer Öner, Mersin Engelliler Dernekleri Platformu Temsilcisi Ali Doğan'ın da katıldığı etkinlikte, engelliler deniz sahilinde güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Öztürk, amaçlarının, engelli vatandaşları denize daha çok yaklaştırmak ve denizi sevdirmek olduğunu belirterek, denizle yakınlaşmanın insanın hayata daha pozitif bakmasını sağladığını söyledi.

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Azize Nalan Bakır ise, derneklerine destek bulmakta zorlandıklarını belirterek kendi çabalarıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını anlattı. “Bir gün değil her gün hatırlanmak istiyoruz” diyen Bakır, konuşmasında derneğin hedeflerine de değindi. Özellikle engellilerin eğitimi ve meslek edindirme konusunda çaba gösterdiklerini belirten Bakır, “Engellileri daha faal hale getirmek istiyoruz” dedi.

Yemeğin ardından engelliler için eğlence düzenlendi.

ENGELLİLER DENİZLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 10:00:01
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 17:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?