3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Engelliler destek bekliyor

Mersin Aysel Tuna Ortopedik Engelliler Eğitim ve Kalkındırma Yardım Derneği Genel Başkanı Nalan Bakır, yerel yönetimlerin engellilere kulak vermelerini, duyarlı olmalarını ve bununla birlikte destek çıkmalarını istedi.

Bakır, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) düzenlediği toplantıda, engellilerin sorun ve taleplerini dile getirdi. Maddi imkansızlıklara rağmen derneklerini ayakta tutmaya çalıştıklarını anlatan Bakır, bugüne kadar tüm çabalarına rağmen yerel yönetimlerden istedikleri desteği göremediklerini belirterek, çaldıkları her kapının yüzlerine kapandığını söyledi.

Derneğin yayın organı olan Umut Işığı Gazetesi'nin satışıyla ayakta durmaya çalıştıklarını ifade eden Bakır, "Gelirimizin kısıtlı olması, dernek üyelerine yardım yapmamızı engelliyor ve üyelerimiz dahil, diğer müracaat eden engellilere istedikleri yardımı yapamamak bizleri derinden üzüyor. Bizler gerekli imkanın verilmesiyle tüketen değil, üreten olmak istiyoruz" dedi.

Ayrıca 28 Aralık'ta düzenleyecekleri geceden elde edecekleri gelirle ihtiyaç sahibi üyelerine yardım etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bakır, "Yerel yönetimlerin ve Mersin halkının bizi destek ve yardımlarıyla yalnız bırakmayacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?