3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Engelliler Haftası etkinlikleri

Mersin'in Tarsus ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş ve çeşitli etkinlik düzenlendi.

Ellerinde "Sevgi ile engelleri aşıyoruz", "Unutmayın bizlerde geleceğin yaşam kaynağız" ve "Herkes bir engelli adayıdır" şeklinde sloganların yer aldığı pankart ve bez afişlerle 75.Yıl Kültür Merkezi önünden yürüyüşe geçen kortej Muvaffak Uygur Caddesinden, Yarenlik Alanına ve oradan Cumhuriyet Alanına geldi.

Burada konuşan Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, engelli vatandaşlara herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Engellilerin sorunlarının çözümü noktasında en önemli başarının özveriyle sağlandığını belirten Erguvan, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi engellilerin sorunlarının çözümü noktasında başarıya ulaşılamadığını, çünkü gönüllülük ve fedakarlık esasına dayanan bu konuda Türkiye'de de önemli adımlar atıldığını söyledi.

Tarsus Görme Özürlüler Derneği Başkanı Fikri Topuz ise yaptığı konuşmada, "Amacımız engellilerin sesini duyurmak. Bireyler olarak insan yaşama mücadele edeceğiz. Engelli aileler çocuklarından utanıp onları evlerde kapalı tutmasınlar. Her yaşayan birey birer engeli adayıdır" şeklinde konuştu.

Rehabilitasyon merkezlerindeki öğrencilerin şiirler okumaları ve gösterilerinin ardından tören sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?