2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Engelliler lokallerine kavuştu

Silifke Engelliler Derneği, Mürüvvet Hanım Konağı içerisinde yer alan lokalin açılışını törenle yaptı.

Silifke Belediyesi tarafından sivil toplum örgütlerine destek sağlamak ve faaliyetlerine olanak sağlamak amacıyla sürdürdüğü projesini devam ettiriyor.

Öncelikli olarak Silifke Engelliler Derneğine ücretsiz bir bina tahsisi yapan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, şimdi de Belediyeye ait Mürüvvet Hanım Konağının birinci katını Engelliler Derneğine lokal olarak tahsis etti. Saray Mahallesi Taşucu caddesi üzerinde bulunan Mürüvvet Hanım Konağında hizmet verecek olan lokal binası törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, "Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel her zaman bizimle bizlerin sorunlarını bilen çözümünde de yine bizlerle birlikte mücadele etmektedir. Derneğimize gelir elde etmek amacıyla Mürüvvet Hanım Konağında bir lokal açmayı hedefledik. Belediye başkanımız Bayram Ali Öngel'in destekleri ve siz değerli Silifkeli dostlarımızın iştirakleri ile bugün lokalimizi hizmete açıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise belediye olarak engelliler derneğine her zaman yardımcı olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Onların sorunları ile yakından ilgilenerek onların yaşamlarını kolaylaştırıcı projelerimizi hayata geçirdik. Dernek binasının ardından şimdi de belediyemize ait Mürüvvet hanım Konağında bir lokal binasını da Engelliler Derneğimize ücretsiz tahsis ettik. Burada hizmet veren gönüllü bayanlarımızın ve dernek üyelerimizin gayretleri ile sabah kahvaltısı ve değişik yemek çeşitleri ile halkımıza hizmet verecektir. Belediye olarak her zaman Engelliler Derneğimizle birlikte olmaya ve birlikte projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Lokalimiz derneğimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun."

Kaymakam Ahmet Beyoğlu da böyle güzel hizmetlerin gerçekleştirilmesine imkan sağlayan Silifke Belediyesine ve Engelliler Derneğine teşekkür ederek lokalin kurdelesini birlikte kestiler. Mürüvvet Hanım Konağı bahçesinde Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından hazırlatılan "Batırık" açılışa katılan misafirlere ikram edildi. Törende ayrıca dernek üyeleri katılanlara bir de müzik ziyafeti sundular.
Silifke Engelliler Derneği lokal açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, Silifke Koop Başkanı Ünal Ünüvar, belediye meclis üyeleri, dernek üyeleri ile öteki davetliler katıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 10:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?