4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engelliler Mersin'de buluştu

ENGELLİLER MERSİN'DE BULUŞTU

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan ve internet ortamında iletişim kurarak ortak sorunlarını tartışan engelliler, sanal ortamdaki birlikteliklerini gerçek hayata taşıdı. Ülkenin dört bir yanından yola çıkarak Mersin'de bir araya gelen engelliler, sorun ve sıkıntılarını masaya yatırıp, birlikte çözüm yolu aradı.

Türkiye Engelliler Platformu tarafından organize edilen, Mersin Kent Konseyi tarafından da desteklenen buluşmaya, Mersin Kongre ve Sergi Sarayı ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Mersin'in yanı sıra Adana, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Hatay ve Osmaniye gibi illerden toplam 200 engellinin katıldığı bildirildi. Burada konuşan Türkiye Engelliler Platformu Üyesi Ali Doğan, buluşmadaki amaçlarının engellilerin bir araya gelerek, toplumda var olduğunu ortaya koyabilmenin yanında evlere kapanıp kendisini hayattan soyutlayan engellilerin yeniden topluma kazandırılmasının sağlanması olduğunu söyledi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir ise, toplumların gelişmişliklerinin, o toplum içerisinde yer alan engellilere verilen değerle ölçülebileceğini ifade ederek, engelli vatandaşlara toplum tarafından gerektiğini vurguladı. Özdemir, “Eğer bir toplumda engelli vatandaşlar hak ettikleri yeri alamamışlarsa; bize göre o toplum gelişmemiş, çağın dışında kalmış demektir. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak, hiç kimseyi engelli olarak kabul etmiyoruz. Çünkü biz dünyaya karanlık pencerelerden bakmıyoruz. Karanlık pencerelerden bakanların kafalarında engel vardır. O nedenle aydınlık yarınları, aydınlık bir ülkeyi, aydınlık bir dünya kurabilmek için kendi ülkemizin insanları ve potansiyelleriyle bütünleşeceğiz” dedi.

Toplumdaki her bir bireyin birer 'engelli adayı' olduğunu kaydeden Nuri Özdemir, bu nedenle engellilere karşı daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediyesi olarak her ay engelli vatandaşlara, hasta bezi, tekerlekli sandalye dağıttıklarını ve onların birçok ihtiyacını gidermeye çaba gösterdiklerini anlatan Özdemir, “Biz sizlerle yaşamaktan son derece mutluyuz. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere karşı her zaman sorumluluk hissettik ve bu yönde çalışmalar yaptık. İmar yönetmeliğine, belli aralıkta ki binalara engelliler için özel kaldırım, özel asansör yapılması maddesini koyduk. Çünkü biz, sizleri görmezden gelmeye çalışanlara karşı, inadına sizlerle birlikte yaşamak istiyoruz” diye konuştu. Türkiye Engelliler Platformu Üyesi Ali Doğan, katkı ve desteklerinden dolayı da Nuri Özdemir'e bir teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 16:51:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 16:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?