5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engelliler toplumla bütünleşecek

ZİHİNSEL ENGELLİLER TOPLUMLA BÜTÜNLEŞECEK

Mersin'deki zihinsel engelliler, toplumsal hayatta daha aktif bir rol üstlenecek.

Mersin Devlet Hastanesi Sağlık ve Eğitim Vakfı (MDHSEV) tarafından hazırlanan; 'Zihinsel Engellilerin Sosyal Uyumunun Güçlendirilmesi Projesi' ile birlikte zihinsel engellilerin vatandaşlık haklarının kullanımı ve hizmete erişim konusundaki engellerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen; 'Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı' kapsamında desteklenen projenin; 'Uluslararası Mavi Hilal Vakfı' ile de ortaklaşa yürütüleceği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan MDHSEV Başkanı Nedim Güldenoğlu, projedeki temel amaçlarının zihinsel engellilerin sosyal hayat içinde daha fazla yer alabilmelerin sağlanması olduğunu ve bu noktada da engellerin aşılabilmesi için gereken çabayı göstereceklerini anlattı. Güldenoğlu, yürütülen olan çalışmalarla birlikte engellilerin sorunlarının hafifletilmesi, topluma uyum sağlayabilmeleri, yaşadıkları bölgelerde var olan kaynak ve imkanlardan yararlanabilmeleri için zihinsel engelli vatandaşların ailelerini bilinçlendireceklerini söyledi.

Projenin, merkez ilçeler Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar'da uygulanacağı bilgisini veren Proje Koordinatörü Nuriye Çağlar da, özellikle sosyo-ekonomik seviyesi düşük ailelerin, engelli hakları ve sunulan hizmetler konusunda bilinçlendirme noktasında bir dizi çalışmalarda bulunacaklarını anlattı. Çağlar, bununla ilgili olarak bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunacaklarını ve aynı zamanda da eğitim etkinlikleri gerçekleştirecekleri ifade ederek, ayrıca zihinsel engellilerin aile üyelerinin yer aldığı bir çalışma kolu oluşturacaklarını, böylelikle de engelli haklarının kullanımı ve verilen hizmetlerin çeşitlendirilmesi konusunda girişimlerde bulunulmasına ön ayak olacaklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 13:56:02
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 14:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?