4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engellilerden Başkan Türk'e ziyaret

ENGELLİLERDEN BAŞKAN TÜRK'E ZİYARET

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, engelli insanlara acıma duygusuyla yaklaşmanın doğru olmadığını belirterek, "Onlara sevgiyle yaklaşmak gerekir. Eğer bu sevgi yoksa hiçbir anlamı da yoktur” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Mürsel Çiftçi, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret ederek, derneğe yer tahsis edilmesi konusunda destek istedi. Mersin'de 300 engelli üyeleri olduğu bilgisini veren Çiftçi, kentte dernek binası olarak kullanabilecekleri 2 yer belirlediklerini ifade ederek, bu yapılardan uygun olanının derneğe tahsisini istedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise, imkanları ölçüsünde dernek üyelerine yardımcı olacaklarını söyledi. Yer tahsisi için ilgililerle gereken görüşmeleri yapacağını belirten Türk, “Bizim istediğimiz, sizlerin mutlu ve insanca yaşam koşulları içinde yaşamanızdır. Kamu yararına çalışan derneklerin her zaman yanındayız, imkanlarımız ölçüsünde de destek veriyoruz. Bugün hepimiz birer engelli adayıyız. Fakat engelli insanlarımıza acıma duygusuyla yaklaşmak hoş değil, severek yaklaşmak önemli. Eğer bu sevgi yoksa hiçbir anlamı da yoktur” diye konuştu.

Başkan Türk, dernek yönetimiyle sohbetinde, geçmiş yönetim döneminde derneğe tahsis edilen yerde meydana gelen istenmeyen olayların da kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Eski dernek binasının bakımsızlıktan döküldüğünü söyleyen Türk, “Bu olaylar, engelliler yararına çalışan diğer insanlar ve kurumların da mücadelesini olumsuz etkiler. İyi niyet istismar edilmemeli, kendilerine yer tahsis edilen sivil toplum örgütleri bu yapılara sahip çıkmalıdır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 13:38:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 14:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?