4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engellilerden tuvalet protestosu

ENGELLİLERDEN TUVALET PROTESTO

Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan engelliler, ilçedeki tek engelliler tuvaletinin 15 gün önce henüz bilinmeyen bir nedenle yanmasını protesto ettiler.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'ndaki yanan tuvalet önünde toplanan engelliler, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Mut Engelliler Umut Derneği Başkanı Emine Ünal, yanan engelliler tuvaletinin Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından yaptırıldığını hatırlatarak, "15 gün önce çıkan yangında, ilçemizdeki tek engelliler tuvaleti tamamen yandı. Bu olay Mut'ta yaşayan biz engellileri derinden üzmüştür. Engellilerin ihtiyaçlarını gidermeleri noktasında bize büyük kolaylık sağlıyordu. Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmede, yanan bu tuvaletin yerine en kısa zaman da yenisini yapacağını, bunun yanına bir ikincisinin daha yapılacağının sözünü verdi. Bu bizi mutlu etti" dedi.

Ünal, konuşmasının sonunda, herkesi engellilere yönelik hizmet veren yerler konusunda duyarlı olmaya çağırırken, engelliler tuvaletinin yanmasıyla ilgili olarak sorumluların da bir an önce bulunmasını istedi.

ENGELLİLERDEN TUVALET PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 18:05:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 09:05:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?