4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engellilere balıklı terapi

ENGELLİLERE BALIKLI TERAPİ

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı beldesinde bulunan Kardelenler Engelli Özel Yatılı Bakımevi'nde engellilere, kurum içinde akvaryumdaki balıklarla terapi uygulanıyor.

Kardelenler Özel Yatılı Bakımevi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akgül, kurumlarında 110 engelli vatandaşa en iyi hizmeti verme gayreti içinde olduklarını belirterek, "Engellilerimizin yaşamlarına renk katmak, onları motive etmek, yaşama bağlamak amacıyla bir çalışma başlattık. Araştırmalarımız neticesinde engellilerimizin balıkları çok sevdiğini tespit ettik. Bunun içinde kurum müdürümüz Bahattin Kıvrak'ın girişimleri ile Hatay'ın Kırıkhan ilçesi Saydak köyünde yetiştirilen akvaryum balıkları özenle

kurumumuza getirildi. Burada akvaryum içine bırakılan balıklara hastalarımız inanılmaz derecede ilgi gösterdiler" dedi.

Çoğu zaman sıkılan ve kaldıkları odadan aşağıya inmek istemeyen hastaların akvaryum içindeki balıkları izlemek için odalarından çıktıklarını gözlemlediklerini ifade eden Akgül, "Zihinsel ve bedensel engelli hastalarımız bu özel balıkları izlemekten kendilerini alamıyorlar. Engellilerimiz balıkları izlerken dinleniyorlar, bütün agresif tavırlardan kurtuluyorlar. Bir anlamda rehabilite oluyorlar. Bu çalışma ile onların hayatına renk kattığımızı, hayata bağladığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Özelliklede kış aylarında dışarı çok çıkmayan hastaların uygulamadan memnun olduklarını anlatan Akgül, bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini, yakın bir zamanda da mini bir hayvanat bahçesi oluşturmayı planladıklarını kaydetti.

ENGELLİLERE BALIKLI TERAPİ
ENGELLİLERE BALIKLI TERAPİ
ENGELLİLERE BALIKLI TERAPİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 11:21:05
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 11:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?