4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engellilere devlet şefkati

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, bakıma muhtaç bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini söyledi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen ile birlikte Koyuncu Mahallesi'nde bir baraka evde yaşayan zihinsel ve bedensel engelli 19 yaşındaki Sefa Yıldırım'ın ailesini ziyaret eden Özefe, engelli vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Özefe, "Engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve daha sağlıklı ortamda yaşamları için kendilerine her türlü imkanı sağlanacağız" dedi.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, il genelinde engelli vatandaşların bakımı için kuruma 8 bin başvurunun yapıldığını, bunlardan 3 bin 300'ü hakkında gerekli inceleme yapılarak devlet tarafından her birinin ailesine ayda 477 TL bakım ücreti ödendiğini belirtti.

Sefa Yıldırım'a ailesi tarafından bakıldığını ifade eden Gülşen, "Engelli gencin bakımı konusunda sorun bulunmamaktadır. 5 kişilik ailenin oturduğu ev sağlıksız, aileye ödenen ücrette yetersiz kalmaktadır. Burada engelli gencin bakımı konusunda hiçbir sıkıntı yok. Ancak baraka evde kalmalarından dolayı büyük sıkıntı var. Bu konuda da Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli Belediyesi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz evin iyileştirilmesi için aileye gerekli yardımda bulunacaktır" dedi.

Gülşen, engelli vatandaşlarında diğer vatandaşlar gibi sağlıklı ortamda yaşama hakkının bulunduğunun altını çizerek, devletin engellilerin bakımı konusunda bütün imkanları seferber ettiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 10:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?