5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engellilere en anlamlı hediye

Mersin'in merkez Toroslar Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara verilmek üzere alınan 150 adet tekerlekli sandalyenin 25'i, törenle ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Toroslar Belediyesi Osmaniye Semt Sahasında gerçekleşen törene, Toroslar İlçe Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yüksel Lofçalı, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sosyal belediyeciliğin gerektirdiği şekilde hareket ettiklerini ve belediye olarak engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi. Tuna, bugüne kadar 250 fiziksel engelliye tekerlekli sandalye, 100 görme engelliye ise beyaz baston dağıttıklarını hatırlattı..

Bugün de alınan 150 tekerlekli sandalyenin ilk etapta 25 tanesini dağıttıklarını ifade eden Tuna, "Sağlıklı insanlara hizmet ederken, engelli olan vatandaşlarımızın da önündeki engellerin kaldırılması anlamında hem görme hem de fiziksel engelli derneklerimizle beraber çalışarak, geçen 5 yılı dolu dolu geçirdik. Görme ve fiziksel engelli vatandaşlarımıza sandalye ve beyaz baston dağıtımlarının yanı sıra AB Projesi kapsamında görme engellilere yönelik bilgisayar eğitimi, masörlük, telefon operatörlüğü gibi kurslar vererek hayatlarını tek başlarına idame ettirebilecekleri şartları oluşturmaya çalıştık" dedi.

Kaldırım çalışmaları da dahil olmak üzere yaptıkları tüm hizmetlerde engelli vatandaşları düşünerek hareket ettiklerini dile getiren Tuna, "Engellilerimizi sporla buluşturmak adına geçtiğimiz dönemde engelliler basketbol takımını kurduk. Engelli sporcularımız, bölgesel ligde hakikaten çok üst derecelerde başarılı sonuçlara imza attılar. Bu yıl da kendilerinden büyük başarı bekliyoruz. Bu insanları hem kazandık hem de spor yapan aktif bir toplum haline getirdik" diye konuştu.

29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin hemen ardından Toroslar ilçesinde 59 bin 800 haneye girerek engelli vatandaşların tespitini yaptıklarını ve yeni dönem hizmetlerini bu doğrultuda şekillendireceklerini vurgulayan Hamit Tuna, konuşmasını, "Yoldan en iyi geçenler, ardından gelenlere engel bırakmayanlardır" diyerek noktaladı.

Yaptığı çalışmalardan dolayı Toroslar Belediye Başkanı Tuna'yı kutlayan Kaymakam Mehmet Suat İlhan ise, yapılan güzel işlerin her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.Konuşmaların ardından, fiziksel engelli 25 vatandaşa, protokol üyeleri tarafından tekerlekli sandalyeleri verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 15:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?