4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engellilere ücretsiz göz muayenesi

Zihinsel ve bedensel engelli çocuklara, 'ücretsiz' göz muayenesi. Mersin Özel Metin Uğur Sarıkaya Zihinsel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde tedavi gören çocuklar, göz taramasından geçirildi.

Özel Mersin Sistem Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikle birlikte toplam 80 engelli çocuğa göz muayenesi yapılırken, gözlerinde sorun saptanan öğrenciler de tedavi için sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Etkinlikle ilgili bilgi veren Merkez Müdürü Leyla Açıkgöz, deneyimli ve uzman bir kadronun yanı sıra geniş eğitim-öğretim materyalleriyle özel eğitim ve rehabilitasyon konusunda faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, buradaki amaçlarının zihinsel ve bedensel engelli çocukların sorunlarının çözüme kavuşturulmasıyla birlikte onların rehabilite etmeye çalıştıklarını anlattı.

Yapılan özel anlaşmalar kapsamında kurum bünyesindeki engelli çocukları ücretsiz göz taramasından geçirdiklerini belirten Açıkgöz, böylelikle de çocuklarda var olan ya da ileride karşılaşabilecekleri göz sorunlarının da önüne geçmek istediklerini dile getirdi. Açıkgöz, bu kapsamda da öğrenci velilerinden yoğun ilgi gördüklerini ve bu tür etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde de sürdürmekte kararlı olduklarını bilgisini de verdi.

Bir yandan zihinsel ve bedensel engelli çocukların kendi kendine yetebilen bireyler haline getirilmesi noktasında rehabilite çalışmaları gerçekleştirilirken, diğer yandan da ücretsiz etkinliklerle onların sorunlarına çözüm aranması noktasında çalışmaları desteklerini ifade eden Okul Aile Birliği başkanı Vakkas Arslan da, 'ücretsiz göz taraması' uygulamasının da oldukça önemli olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?