4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Engellilerin deniz keyfi

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN DENİZ KEYFİ

Mersin'in Silifke ilçesi Kapızlı 23 Nisan Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisi'nde, 'Engelliler Arasında Gönül Köprüsü' projesi kapsamında düzenlenen eğitim ve rehabilitasyon kampına katılan engelliler, denize girmenin keyfini yaşadı.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen kampa katılıp ilk defa denizi gören engelliler, sıcak yaz günlerinin tadını çıkardı.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampa Alanya, Amasya ve Şanlıurfa'dan 61'i engelli toplam 126 kişinin katıldığını söyledi. Türkiye genelinde 200 binin üzerinden özel eğitimden yararlanan engelli bulunduğunu ifade eden Satoğlu, bu projenin engelli öğrenciler için olumlu sonuçlar getirdiğini belirtti.

Proje kapsamında aileler arası kaynaştırmanın sağlanması ve sosyal aktivitelerin gerçekleştirilmesinin de amaçlandığını vurgulayan Satoğlu, "Toplum içinde yaşama koşullarını da öğrenme imkanına sahip olan engelli öğrenciler, bu yöntemle hem kendilerini geliştirip hem de sosyal hayatta davranış biçimlerini hayata geçirme fırsatı buluyorlar" dedi.

11 Haziran 2010 tarihine kadar günlüğü 15 TL'den kalacak olan 61'i engelli 126 kişinin tüm giderlerinin ise Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan tarafından karşılandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 15:01:02
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 15:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?