5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Engellilerin en mutlu günü

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, engelli vatandaşlara hasta bezi ve tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Yardımların yıllardır devam ettiğini belirten Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, “Başkan Macit Özcan'ın önderliğinde uzun bir zamandır devam ettirdiğimiz bu destek ve yardımlar, önümüzdeki süreçte de artarak devam edecektir. Bu misyonu yerine getirirken tek amacımız, engellilerin içinde bulunduğu zor duruma bir nebze de olsa katkı sunmaktır ve hayatı kolaylaştırmaktır” dedi.

Periyodik olarak devam ettikleri hasta bezi dağıtımının yanı sıra, isimleri belirlenmiş fiziksel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtımında bulunduklarını da kaydeden Özdemir, “Engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarında kendilerinin daima yanında olmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan bizlere, engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için yasalar çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatı vermiştir ve bizler de bu yönde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken asla siyaset yapmıyoruz ve bunu da sizlerin vicdanlarına bırakıyoruz” diye konuştu.

Nuri Özdemir konuşmasının sonunda, sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda ve sivil toplum örgütlerinin egemenliğinde bu tür dayanışmaların devam etmesi dileğinde bulunarak, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz sebebiyle Büyükşehir Belediyesi birçok etkinliği iptal etmek durumunda kaldık. Kriz bitimiyle birlikte bu bütçe, siz engelli vatandaşların daha çok hizmetten yararlanabilmesi için kullanılacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından engelli vatandaşlara 80 koli hasta bezi dağıtılırken, Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunan 400 adet tekerlekli sandalyeden 60 tanesi ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Kalan tekerlekli sandalyelerin de önümüzdeki süreçte talep olması halinde yine engelli vatandaşlara dağıtılacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?