5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Erdemli Belediyesi borçlarını ödüyor

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, göreve geldikleri günden bu yana 3.5 milyon lira borç ödediklerini söyledi.

Tollu, yaptığı açıklamada, belediye borçlarını bir buz dağına benzeterek, gelirleri doğru yerde ve doğru zamanda kullanarak çok kısa bir zamanda bu dağı hızla eritmeyi planladıklarını belirtti.

Borçları öderken belediyenin mükellefiyetinde olan rutin hizmetleri aksatmayacaklarını dile getiren Tollu, “Erdemli halkı biliyor ve görüyor ki hizmetlerimiz hızla devam ediyor. Erdemli'nin her metrekaresinde hararetli bir belediye çalışması var. Tabi ki bu hizmetleri yaparken kaynak lazım” dedi.
Kaynak oluşturmak ve hizmet üretmek için tek çıkış yolunun tasarruftan geçeceğine inandıklarını ifade eden Tollu, hizmetlerin yanında ödedikleri yaklaşık 3 buçuk miyon TL borcun da tasarruf sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Belediye kaynaklarını israf etmeden kullandıklarını anlatan Tollu, “4 aylık bir süreçte yaptığımız hizmet de ortada, ödediğimiz borç da” diye konuştu.
Ödenen bu borcu büyük bir başarı saydıklarını dile getiren Tollu, "Çünkü belediyemizin fazla bir gelir kaynağı yok. Belediyemizin borcu olmasaydı 3 yılda yepyeni bir Erdemli inşa edebilirdik. Ama biz her zaman dediğimiz gibi borçların arkasına sığınmıyoruz. Yine çok güzel ve modern bir Erdemli inşa edeceğiz. Eksiklerimizi tüm Erdemli halkıyla bir bütün olarak kapatacağız” şeklinde konuştu.

Erdemli Belediyesi'nin ve Erdemli halkının gelir kaynaklarını arttırmak için mücadele ettiklerini belirten Tollu, bunun için halkı değişik gelir kaynaklarına yöneltmeye teşvik etmek amacıyla projeler ürettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti; "Erdemli halkının hayat standartlarını yükseltmek için değişik alternatiflere başvuruyoruz. Arıtma tesisimizin açılmasıyla denizimiz tertemiz olacak ve buralara turizm yatırımcıları akın edecekler. Bir çok insana iş kapısı açılacak. Erdemli, yıllardır kapalı bir toplum konumunda. Dışarıdan gelen insanlar sayesinde önü açılacak. Onların kültürlerini tanıyacaklar ve gelen insanların yaptıkları işlere yönelecekler. Bu sayede teknik tarım artacak, ortak ve bilinçli bir ticaret anlayışı yaygınlaşacaktır.”

Erdemli halkından biraz zaman istediğini kaydeden Tollu, geçmiş dönemde yapılan hataların kendilerine bir ölçü olduğunu ve o hatalardan ders alacak kadar mütevazı olduklarını söyledi. İnsanı ön planda tutarak aldıkları emaneti ve kaynakları ne siyasi bir kalıba ne de akrabalık kıyakçılığına harcamayacaklarını dile getiren Tollu, “Her yerde enerji israfının önlenmesini ön planda tutuyoruz. En önemli husus, gelirlerin doğru harcanması, yerine ulaşabilmesidir. Elde edilen geliri ne kadar doğru yerlere harcadığımızı herkes görüyor. Belediyeye 12 araç aldık. Her yeri asfalt şantiyesine çevirdik. Arıtma tesisinin inşaatı devam ediyor. Sinekle mücadelede başarı kazandık. Yeni hizmet binasına başlayacağız. Şehrimizi parke yollarla donatıyoruz ve bunun gibi bir çok işe masraf ediyoruz. Bir taraftan da borç ödüyoruz. Bunun sırrı gelirleri doğru kullanmakla, çarçur etmemekle alakalıdır” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 10:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?