4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Erdemli Belediyesi borçlarını ödüyor

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDEN BORÇ AÇIKLAMASI

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İller Bankası'na her ay 465 bin lira borç ödediklerini belirterek, "İller Bankası'ndan belediyemize aktarılan payı arttırmak için nüfusumuzu 50 binin üzerine çıkarmalıyız" dedi.

Tollu, yaptığı açıklamada, belediye olarak İller Bankası'na her ay 465 bin lira borç ödediklerini söyledi. Bu paranın Erdemli Belediyesi için büyük bir miktar olduğunu vurgulayan Tollu, buna rağmen vatandaşa en iyi hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti. Yapılan kesintinin, İller Bankası'nın Erdemli Belediyesi'ne ayırdığı payın yüzde 40'ını teşkil ettiğini ifade eden Tollu, "Bu paranın Erdemli'de kaldığını düşünecek olursak; 12 mahallemiz var. Her ay sadece bir mahalleye yatırım yapsak, 1 yılda bütün mahallelerimizin sorunlarını çözeriz. Aynı şekilde 5 yılın sonunda ilçemizi cennete çeviririz" diye konuştu.

Bu kesintilerin dışında güncel olarak ödenmesi gereken cari ödemelerin ve diğer borçların da bulunduğunu dile getiren Tollu, "Dolayısıyla Erdemli'den çıkan para oldukça büyük boyutlarda. Büyük yatırımlar ile şehrimizi güzelleştirebilecekken, elimizden bu para her ay uçup gidiyor. Tüm bu sıkıntılara rağmen biz hizmet aşkımızdan vazgeçmedik; vazgeçmeyeceğiz. Biz, belediyeciliği çok iyi bildiğimizi iddia etmiştik. Şimdi seçimlerden bu yana geçen süre zarfı içerisinde yapılan icraatlar ortada. Çalışmalarımız tam manası ile meyvesini verdiği zaman hepimiz ilçemizle gurur duyacağız” şeklinde konuştu.

İller Bankası'ndan belediyelere gönderilen payın, nüfus ile orantılı olduğunu vurgulayan Tollu, açıklamasına şöyle devam etti; "Erdemli'nin nüfusu 43 binlerde. Nüfusumuz 50 bini geçerse İller Bankası nazarında sınıf atlıyoruz. Yani bir süt kademe belediyeler arasına giriyoruz. Bunun neticesinde Erdemli'nin İller Bankası payı da artacak, personel ve kadro sayısı, meclis üyesi sayısı artış gösterecek. Bunun nimetlerinden yararlanmamız lazım."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 17:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?